Principalii indici bursieri europeni au consemnat un declin in cursul zilei de ieri, dupa o perioada fasta care a durat cinci zile, pe fondul speculatiilor conform carora cresterea castigurilor in sectorul serviciilor financiare, dar si in industria
Principalii indici bursieri europeni au consemnat un declin in cursul zilei de ieri, dupa o perioada fasta care a durat cinci zile, pe fondul speculatiilor conform carora cresterea castigurilor in sectorul serviciilor financiare, dar si in industria alimentara ar putea incetini, scrie Bloomberg. De la inceputul anului si pana in prezent, indicele Dow Jones Stoxx 600 s-a apreciat cu 3,7%, pentru ca analistii estimau ca nivelul profiturilor raportate de companii va coincide cu estimarile initiale. Totusi, raportarile negative de pe parcursul zilei de ieri, coroborate cu rezultatele financiare ale Roche, care s-au plasat sub estimarile analistilor, au sporit ingrijorarile in randul investitorilor.
Astfel, indicele Stoxx 600 a pierdut 0,8%, atingand o valoare de 378.64 de puncte, la ora 1:37 p.m., in Londra. Indicele Stoxx 50 a inregistrat o scadere de 0.8%, iar indicele Euro Stoxx 50 s-a depreciat cu 0,6 procente. Per total, indicii bursieri nationali au scazut in 14 din cele 18 piete vest europene.Indicele Britanic FTSE a pierdut 0,4%, indicele francez CAC 40 a scazut cu 0,7%, iar DAX-ul german s-a depreciat cu 0,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.