Patronatul National al Viei si Vinului refuza sa achite taxe pentru Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Patronatul cere modificarea ordinelor emise de institutie si demiterea presedintelui Marian Avram. "Daca uni
Patronatul National al Viei si Vinului refuza sa achite taxe pentru Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Patronatul cere modificarea ordinelor emise de institutie si demiterea presedintelui Marian Avram. "Daca unitatile din sectorul vitivinicol ar achita taxele impuse de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, bugetul acesteia s-ar imbogati cu 4,5 milioane de euro anual", a declarat directorul general al PNVV, Ovidiu Gheorghe.
"I-am solicitat, luni, premierului Tariceanu sa delimiteze clar competentele autoritatilor statului si sa ia o decizie in termen de o saptamana", a spus Gheorghe. Directorul general al PNVV a mai precizat ca industria vinului se supune deja controlului oficial in ceea ce priveste asigurarea conformitatii prin Inspectia de Stat pentru Control Tehnic Vitivinicol. Totodata, PNVV mai cere si demiterea lui Liviu Rusu, director pentru siguranta alimentara. Patronatul vinului nu este de acord cu ordinul emis anul trecut prin care unitatile alimentare care produc alimente de origine nonanimala sunt obligate sa semneze un contract "de asistenta si control" cu ANSVSA si sa plateasca anumite tarife. Initial, Autoritatea a impus o taxa de pana la 5.000 de euro, in functie de capacitatea de productie. Ulterior, in urma negocierilor, s-a stabilit o taxa de 150 de euro pentru fiecare unitate de acest fel, masura fiind valabila pana la sfarsitul lunii decembrie 2006.
Ilie Sarbu, fostul ministru al Agriculturii, a solicitat, la inceputul acestei luni, primului-ministru Calin Popescu Tariceanu sa il demita pe presedintele ANSVSA, Marian Avram. "Constatam, de cateva luni, ca actuala conducere a ANSVSA este complet depasita de problematica extrem de complexa aparuta in acest domeniu, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana", se arata in comunicatul transmis de fostul ministru al Agriculturii, senatorul Ilie Sarbu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.