Grupul Mobexpert, liderul pietei de mobila din Romania, va investi anul acesta circa 12 milioane de euro in deschiderea unui hipermagazin la Sofia si inceperea lucrarilor de constructie a patru centre comerciale in Romania, dintre care trei la Bucure
Grupul Mobexpert, liderul pietei de mobila din Romania, va investi anul acesta circa 12 milioane de euro in deschiderea unui hipermagazin la Sofia si inceperea lucrarilor de constructie a patru centre comerciale in Romania, dintre care trei la Bucuresti, Suceava si Ploiesti. Cea de-a patra locatie vizata pentru extinderea retelei nu a fost inca stabilita.
Potrivit unui comunicat al companiei, o alta linie de investitii va fi directionata spre consolidarea si extinderea departamentului intern de design si catre dezvoltarea liniilor tehnologice din fabricile proprii, proiect caruia ii va fi alocata o suma anuala de aproximativ 2 milioane de euro.
Grupul Mobexpert a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 155 de milioane de euro, in crestere cu 7% pe piata regionala, fata de 2005.
Potrivit unei cercetari realizate de companie pe baza rezultatelor din 2006, peste 60% din totalul vanzarilor grupului a fost realizat in segmentul superior de pret, distributia vanzarilor pe categorii de pret fiind completata de 25% in segmentul mediu si respectiv 15% in segmentul de pret scazut. "Clientii nostri sunt persoane cu o viata activa, putin timp liber si cu un gust educat. Se incadreaza in categoria celor cu venituri medii si mari, sunt pretentiosi si opteaza pentru stilurile aflate in moda si pe piata occidentala", a declarat Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
Compania estimeaza pentru acest an o crestere de 10% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 160 milioane de euro, rezultat care ar respecta rata de avans a pietei mobilei, prognozata la 5-7%. "Aceasta estimare este corelata cu o dinamica accentuata a sectorului imobiliar, considerandu-se ca dezvoltarea exploziva a proiectelor de locuinte adresate segmentului mediu si mediu-inalt va atrage dupa sine o crestere direct proportionala a cererii de mobilier. Pe de alta parte, estimarile iau in considerare si cresterea economica regionala aflata pe un trend ascendent", se arata in comunicatul companiei.
Planurile pentru acest an includ si amenajarea unor spatii destinate decoratiunilor interioare si altor elemente de completare a mobilierului in toate magazinele retelei, dupa modelul galeriei inaugurate anul trecut in Baneasa.
De asemenea, compania isi va consolida pozitia in regiunea balcanica si are in vedere o crestere a livrarilor catre piata regionala. Exporturile pe pietele vest europene se vor mentine la un nivel asemanator celui de anul trecut, Mobexpert concentrandu-se insa pe livrarile la nivel regional.
Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are 10 fabrici de mobila, 5 firme de import si de logistica, compania de imobiliare Domus Mex si 4.500 de angajati. Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor acestuia de pe teritoriul Romaniei. Grupul este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati.
Reteaua Mobexpert cuprinde 4 hipermagazine in Bucuresti, 1 hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara, urmand ca anul acesta sa se deschida primul hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria). In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). Compania exporta in Franta, Germania, Olanda si alte tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.