Ministerul Finantelor Publice va publica la inceputul saptamanii viitoare un ordin pentru depunerea declaratiilor pentru regularizarea impozitului de catre persoanele fizice. Investitorii persoane fizice, care au obtinut castiguri pe piata de capital
Ministerul Finantelor Publice va publica la inceputul saptamanii viitoare un ordin pentru depunerea declaratiilor pentru regularizarea impozitului de catre persoanele fizice. Investitorii persoane fizice, care au obtinut castiguri pe piata de capital, pot depune, incepand cu 15 februarie si pana pe 15 mai, declaratiile de regularizare a impozitului la castigul net, conform NewsIn. Actul normativ va contine o rubrica dedicata castigurilor din titluri de valoare si se adreseaza tuturor persoanelor care trebuie sa completeze declaratia de impozit si nu investitorilor pe piata de capital. Ordinul care va fi publicat de MFP va clarifica disensiunea aparuta intre brokerii si investitorii de la Bursa si Finante. "Incepand cu 15 februarie si pana pe 15 mai se pot depune formularele de declaratie de venit. Cei care le vor depune cat mai repede vor primi si regularizarea mai repede, deci isi vor lua banii inapoi", au precizat surse citate de NewsIn. Ordinul ministrului Finantelor aparut pe 3 ianuarie si contestat de reprezentantii pietei de capital, ramane valabil si nu intra in contradictie cu prevederile noului ordin. "Ordinul este in vigoare, nu a fost abrogat. MFP considera ca acel ordin este corect. Prin urmare, in perioada dintre 25 ianuarie (data pana la care investitorii la Bursa urmau sa depuna declaratia la castigul brut - n.r.) si 15 februarie, cei care nu au depus declaratia vor plati penalitati de 0,01%, probabil de 100 mii lei vechi", au spus aceleasi surse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.