ABN Amro, cea mai mare banca olandeza, a inregistrat anul trecut un profit net de 4,71 miliarde euro, cu 7,6% peste valoarea din 2005, in contextul achizitiei institutiei de credit italiene Antonveneta si a vanzarii unor active. Activitatile din Euro
ABN Amro, cea mai mare banca olandeza, a inregistrat anul trecut un profit net de 4,71 miliarde euro, cu 7,6% peste valoarea din 2005, in contextul achizitiei institutiei de credit italiene Antonveneta si a vanzarii unor active. Activitatile din Europa si Asia au avut cele mai importante contributii la evolutia pozitiva din 2006, iar ABN Amro a vandut, tot anul trecut, divizia imobiliara Bouwfonds, participatii detinute la alte banci, precum si o parte din operatiunile proprii. Pe de alta parte, profitul operational a consemnat un avans mai rapid decat castigul net, de 14,5%, iar banca a majorat provizioanele pentru credite neperformante, pe fondul achizitiei Antonveneta si a cresterii numarului creditelor de consum acordate.
In ceea ce priveste trimestrul al patrulea al anului trecut, profitul net a urcat la 1,36 miliarde de euro, fata de 1,14 miliarde de euro in perioada similara a anului 2005. Castigul a depasit previziunile analistilor, privind un rezultat de 1,23 miliarde de euro, potrivit Reuters, preluata de Mediafax.
Totodata, ABN Amro a anuntat ca va rascumpara, pana la sfarsitul lunii iunie, actiuni in valoare de un miliard de euro.
Rijkman Groenink, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, a declarat, intr-un comunicat, ca principala prioritate a institutiei de credit este, in 2007, mentinerea costurilor la un nivel scazut. Groenink anticipeaza cresteri pe pietele din Italia, Asia si Brazilia.
ABN Amro urmareste majorarea profiturilor si a rentabilitatii capitalurilor investite de actionari, in 2007, in conditiile in care banca a implementat, in ultimii doi ani, un program de restructurare a activitatilor, pentru a se concentra asupra serviciilor acordate companiilor mici si mijlocii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.