Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a publicat trei proiecte de norme privind provenienta capitalului social, taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor private si obligatiile de raportare si transparenta al
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a publicat trei proiecte de norme privind provenienta capitalului social, taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor private si obligatiile de raportare si transparenta ale administratorilor de fonduri. Astfel, fondatorii societatii de pensii au obligatia de a subscrie si varsa integral, exclusiv in numerar, la momentul constituirii, un capital social minim reprezentand echivalentul in lei al sumei de patru milioane euro. Elaborat pentru aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, proiectul de norma privind provenienta capitalului social reglementeaza conditiile privind constituirea capitalului societatii de pensii. Proiectul de norma privind taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor administrate privat stabileste cuantumul taxelor pe care entitatile din sistemul privat de pensii - administratori, agenti de marketing, depozitari, auditori si altii - le vor achita in procesul de autorizare, respectiv avizare, cat si pe parcursul desfasurarii activitatii specifice, in cazul administratorilor de fonduri de pensii private si al agentilor de marketing.
Documentul a fost elaborat in baza Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Obligatiile de raportare si transparenta ale administratorilor de fonduri de pensii facultative si ale depozitarilor activelor acestora sunt prevazute intr-un proiect de norma elaborat in baza Legii 204/2006 privind pensiile facultative.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.