Presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament pentru reexaminare Legea privind stergerea datoriilor IMM-urilor autohtone din industria berii. In cererea de reexaminare, seful statului sustie ca legea contravine obligatiilor pe care Romania si l
Presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament pentru reexaminare Legea privind stergerea datoriilor IMM-urilor autohtone din industria berii. In cererea de reexaminare, seful statului sustie ca legea contravine obligatiilor pe care Romania si le-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene. "Ajutoarele care pot fi considerate compatibile cu piata comuna, se arata in cererea de reexaminare, sunt legate de o investitie initiala, de un proiect de cercetare-dezvoltare, de instruire a angajatilor, de ocupare a fortei de munca, de protectie a mediului, precum si alte domenii, aprobate de Comisia Europeana. Astfel, obiectul de reglementare a legii nu se incadreaza in normele europene, respectiv normele interne", se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Pe langa faptul ca anularea datoriilor catre stat acumulate de producatorii mici de bere pana la 31 decembrie 2003 nu se incadreaza in categoria ajutoarelor de stat tolerate de UE, un alt argument este acela ca autorizarea scutirii nu se mai poate face de catre Consiliul Concurentei, dupa cum prevede legea contestata de seful statului, ci numai de catre Comisia Europeana. In cererea de reexaminare, Basescu sugereaza Legislativului ca, pe viitor, sa examineze proiectele de legi si din perspectiva conformitatii lor cu normele europene. Inca de marti, Basescu a anuntat ca va cere reexaminarea legii afirmand ca aceasta este expresia legaturilor oculte pe care le au unii politicieni. "Iata cum se manifesta impletirea intre infractori si oameni politici care nu fac nimic altceva decat sa faca legi pentru infractori", le-a spus Basescu procurorilor prezenti la sedinta de bilant a DNA. Deputatii initiatori sunt majoritatea membri ai PD, dar si ai PNL si PLD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.