O organizatie nonguvernamentala din domeniul farmaceutic va dona 40.000 de euro unui echipaj care asigura asistenta medicala si sociala persoanelor fara adapost din Bucuresti.
Ozone Laboratories va sustine financiar echipajul de noapte Samusoc
O organizatie nonguvernamentala din domeniul farmaceutic va dona 40.000 de euro unui echipaj care asigura asistenta medicala si sociala persoanelor fara adapost din Bucuresti.
Ozone Laboratories va sustine financiar echipajul de noapte Samusocial. Anul trecut, in cele 270 de iesiri de noapte, echipajul mobil a intalnit peste 1.800 de persoane fara casa, din care mai mult de jumatate au primit consultatii medicale, o parte fiind transportati la spital sau condusi la adaposturile sociale, conform unui comunicat al acestui ONG.
In medie, sapte oameni fara adapost au primit asistenta medicala si sociala in fiecare noapte din luna decembrie 2006. "La un an de la inceperea colaborarii dintre Ozone Laboratories si Samusocial, rezultatele ne indreptatesc sa credem ca munca din fiecare noapte a echipajului finantat de noi a ajutat si a adus alinare multor oameni care, din diferite motive, au ajuns sa locuiasca pe strazile Capitalei. Credem ca orice ajutor este de folos pentru acesti oameni si de aceea, vom continua sa sprijinim echipajul de noapte Ozone-Samusocial atat financiar, cat si prin donatii de medicamente", a declarat Florentin Scarlat, reprezentantul Ozone Laboratories.
Pe primul loc in topul afectiunilor de care sufera oamenii fara adapost sunt cele respiratorii, urmate de bolile cardiovasculare si cele digestive. De asemenea, cea mai mare parte a pacientilor consultati sufera de boli psihice.
Echipajul mobil, format dintr-un medic, un asistent social si un sofer, monitorizeaza strazile Bucurestiului si ofera ingrijiri medicale si asistenta sociala in fiecare noapte intre orele 21.00 si 5.00.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.