HVB Banca pentru Locuinte intentioneaza sa atraga in 2007 aproximativ 24.000 de clienti noi, a declarat, ieri, Edgar Pillath, directorul general al bancii. In octombrie anul trecut, banca anuntase ca intentioneaza sa atraga aproximativ 30.000 de clie
HVB Banca pentru Locuinte intentioneaza sa atraga in 2007 aproximativ 24.000 de clienti noi, a declarat, ieri, Edgar Pillath, directorul general al bancii. In octombrie anul trecut, banca anuntase ca intentioneaza sa atraga aproximativ 30.000 de clienti. "Proiectul de fuziune dintre HVB Tiriac si UniCredit Romania consuma multe resurse. Acest lucru, alaturi de o selectionare atenta a clientilor, determina aceasta diferenta", a explicat vicepresedintele Consiliului de Administratie al bancii, Tomas Halousek. Acesta este de parere ca in urmatoarea perioada de timp valoarea medie contractata, situata anul trecut la 20.000 de lei, ar putea creste, fara ca avansul sa fie spectaculos. "O banca pentru locuinte trebuie sa aiba o evolutie constanta. Daca la inceput exista multi clienti, iar numarul acestora scade pe parcurs, va fi greu sa acoperim creditele", a afirmat Pillath. Potrivit acestuia, banca va fi pregatita sa acorde primele credite in luna martie a acestui an, daca vor exista solicitari de la clienti iar acestia vor indeplini criteriile de evaluare. In acest an, produsele bancii vor ramane neschimbate, iar dobanzile vor fi modificate numai daca piata va fluctua in mod semnificativ. "Nu planificam modificarea dobanzilor sau a altor conditii. Daca piata se va modifica in mod semnificativ, vom fi insa nevoiti sa luam si noi masuri", a explicat Pillath. HVB Banca pentru Locuinte are 40 de angajati si peste 2.000 de agenti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.