Cresterea economica a Indiei se va accelera la 9,2% din PIB in anul fiscal aprilie 2006-martie 2007. Acesta este cel mai rapid ritm de crestere inregistrat in ultimii 18 ani, in contextul dezvoltarii industriei si serviciilor, estimeaza Guvernul stat
Cresterea economica a Indiei se va accelera la 9,2% din PIB in anul fiscal aprilie 2006-martie 2007. Acesta este cel mai rapid ritm de crestere inregistrat in ultimii 18 ani, in contextul dezvoltarii industriei si serviciilor, estimeaza Guvernul statului asiatic.
Piata bursiera locala a atins un nou record dupa publicarea primei estimari oficiale privind dezvoltarea economica in acest an fiscal. Guvernul are ca obiectiv o dezvoltare economica de cel putin 9%, pentru a obtine majorarea veniturilor populatiei considerate sarace, reprezentand circa 260 milioane de persoane, si pentru a reduce deficitul bugetar semnificativ. Pe de alta parte, inflatia a urcat la 6%, maximul ultimilor doi ani, iar banca centrala a majorat dobanda de referinta la 7,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.