Asa cum „Gardianul“ a anuntat inca de la finele saptamanii trecute, drepturile TV  pentru partidele din Liga I la fotbal au fost achizitionate de catre noul post de televiziune Kanal D. Acesta va incepe sa emita pe data de 18 februa
Asa cum „Gardianul“ a anuntat inca de la finele saptamanii trecute, drepturile TV pentru partidele din Liga I la fotbal au fost achizitionate de catre noul post de televiziune Kanal D. Acesta va incepe sa emita pe data de 18 februarie, cu doar o saptamana inaintea inceperii noului sezon, conducerea lui anuntand ca va fi preluat de majoritatea operatorilor de televiziune din tara.

Patronul Companiei Telesport, Horatiu Nicolau, care detine drepturile de transmisie a meciurilor de fotbal de din Romania, a anuntat ieri: Kanal D va transmite doua meciuri in fiecare etapa de Liga I, dintre care unul, cel de duminica seara, este considerat ca avand gradul cel mai mare de interes.

Planurile erau deja facute pentru turci
Anuntul rezilierii unilaterale de catre Telesport a contractului cu televiziunea publica (pentru neplata de catre angajati ai Directiei Economice, pe 10 ianuarie 2007, a unei transe din respectiva intelege scrisa) a pus pe jar toate conducerile posturilor TV. Majoritatea au facut oferte lui Horatiu Nicolau, dar totul nu pare sa fi fost decat o munca in zadar, „zarurile“ parand a fi aruncate inca dinaintea lansarii acestei bombe. Ieri, intr-un comunicat remis presei, conducerea noului post a precizat ca va transmite doua meciuri saptamanal inca din returul acestui sezon al Ligii I, contractul fiind valabil in perioada februarie 2007 - iulie 2008. „Cel mai important meci al etapei va fi difuzat duminica seara in cadrul unui program sportiv de aproape cinci ore, gazduit de Cosmin Cernat“, se spune, printre altele, in respectivul comunicat.
Kanal D ar putea cumpara postul Telesport
Postul public de televiziune a reactionat, ieri, printr-un alt comunicat, in care spune ca intelegerea incheiata intre Televiziunea Romana si compania Telesport este in continuare valabila: „In urma analizarii documentelor care au stat la baza rezilierii contractului de catre Telesport, TVR a constatat ca notificarea de reziliere unilaterala a contractului in cauza este nelegala si abuziva si ca, in prezent, contractul isi produce pe deplin efectele. Televiziunea publica a transmis companiei Telesport o informare in acest sens in data de 6 februarie 2007“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.