Cererea globala pentru televizoare cu cristale lichide va creste in medie cu 23,4% anual, in urmatorii cinci ani. Astfel, aceasta cerere va devansa cresterea estimata in cazul televizoarelor cu plasma, potrivit previziunilor unui grup industrial japo
Cererea globala pentru televizoare cu cristale lichide va creste in medie cu 23,4% anual, in urmatorii cinci ani. Astfel, aceasta cerere va devansa cresterea estimata in cazul televizoarelor cu plasma, potrivit previziunilor unui grup industrial japonez, citat de Reuters, preluata de Mediafax.
Nivelul cererii pentru televizoare LCD va ajunge la 106,2 milioane de unitati in 2011, de la 37,1 milioane de unitati in 2006, si va reprezenta 53,1% din piata totala, potrivit asociatiei japoneze a producatorilor de aparatura electronica si IT (JEITA).
Asociatia japoneza estimeaza un avans mediu anual de 18,6% in cazul cererii pentru televizoare cu plasma, la 22,8 milioane de unitati, in 2011, echivalentul a 11,4% din volumul pietei.
Producatorii de profil, precum Sony sau Sharp, si-au consolidat prezenta pe piata televizoarelor LCD cu diagonala de peste 40 de inci, ceea ce determina indoieli privind potentialul de crestere al segmentului televizoarelor cu plasma, care dominau, anterior, piata pentru ecrane de dimensiuni mari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.