BT a lansat ieri primul card de tip Platinum din Romania. Instrumentul de plata, lansat sub sigla Visa, este destinat persoanelor cu venituri lunare nete de peste 3.500 de euro. Banca pune la dispozitia posesorilor de carduri Platinum o linie de cred
BT a lansat ieri primul card de tip Platinum din Romania. Instrumentul de plata, lansat sub sigla Visa, este destinat persoanelor cu venituri lunare nete de peste 3.500 de euro. Banca pune la dispozitia posesorilor de carduri Platinum o linie de credit de pana la 30.000 de euro. Posesorii cardului vor primi alte doua carduri, care asigura accesul in saloane VIP din cadrul aeroporturilor si posibilitatea de a beneficia de tarife preferentiale la cazare sau discounturi la inchirierea de autoturisme.
Clientii vor avea o perioada de gratie de pana la 56 de zile pentru returnarea sumelor trase din linia de credit. Costul emiterii unui card Visa Platinum este de 350 lei, nivel similar cu cel pentru administrarea anuala, iar dobanda perceputa pentru sumele care nu sunt rambursate in perioada de gratie este de 25%. Pentru ridicarea de numerar de la bancomatele Bancii Transilvania se percepe un comision de 1%, iar pentru tranzactii la ATM-urile altor banci 1%, plus 2,5 lei. Taxa de conversie valutara este de 2%. Odata cu cardul Visa Platinum, posesorul primeste si o serie de asigurari, precum cea de deces (maximum 50.000 euro), accident (maximum 50.000 euro), asistenta medicala de urgenta (pana la 50.000 euro), pentru intarzierea bagajelor sau zborurilor, pentru pierderea actelor de identitate. Banca Transilvania are un portofoliu de carduri de 14 produse si 900.000 carduri emise. Cea mai mare parte a acestora o reprezinta cardurile de debit, aproximativ 840.000 de unitati.
Dintre cardurile de credit, cea mai mare pondere o au cele MasterCard (42.000 unitati), urmate de Credisson (12.000 unitati) si Visa Gold (5.400 unitati).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.