BHP Billiton extinde programul de rascumparare de actiuni la 13 miliarde de dolari. Cel mai mare grup minier la nivel mondial a anuntat ca va aloca inca zece miliarde de dolari pentru programul de rascumparare de actiuni, in plus fata de suma de trei
BHP Billiton extinde programul de rascumparare de actiuni la 13 miliarde de dolari. Cel mai mare grup minier la nivel mondial a anuntat ca va aloca inca zece miliarde de dolari pentru programul de rascumparare de actiuni, in plus fata de suma de trei miliarde de dolari stabilita anterior, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Totodata, compania a facut public faptul ca va rascumpara 9% din actiuni in urmatoarele 18 luni.
"Compania vrea sa spuna de fapt ca este increzatoare in capacitatea sa de a genera foarte mult numerar in urmatoarele 18 luni, pe care va fi incantata sa il restituie actionarilor", a afirmat Mark Daniels, director la Aberdeen Asset Management.
Cu toate ca BHP Billiton va aloca 17,5 miliarde de dolari dezvoltarii a 29 de proiecte noi in toata lumea, va dispune in continuare de fonduri suficiente pentru potentiale achizitii, comenteaza analistii.
Actiunile companiei miniere sunt tranzactionate atat la Bursa din Australia, cat si pe platforma londoneza. Cotatia titlurilor BHP Billiton a crescut cu 5,9% la Bursa din Australia, plasandu-se la 28,24 de dolari australieni la finele sedintei de tranzactionare, cel mai ridicat nivel din ultimele 24 de saptamani. La Bursa de la Londra, actiunile s-au apreciat cu 4,7%, fiind cotate la 1.032 pence la 8.40 GMT, dupa ce au atins 1.041,5 pence, un maxim al zilei.
Profitul net realizat de grupul minier in perioada iulie-decembrie 2006 a crescut cu 41%, la 6,17 miliarde de dolari, ca urmare a cererii puternice pentru produse minerale.
Titlurile BHP Billiton au pierdut aproximativ 8% din luna iulie, intrucat preturile metalelor au coborat de la nivelurile record.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.