A dat foc la steagul Uniunii Europene
Adrian Tatu, membru al Aliantei pentru Dezvoltatea Corecta a Romaniei, a fost protagonistul unei povesti "incendiare" derulare sambata, in Timisoara. Barbatul a coborat unul din cele doua steaguri arborate

A dat foc la steagul Uniunii Europene
Adrian Tatu, membru al Aliantei pentru Dezvoltatea Corecta a Romaniei, a fost protagonistul unei povesti "incendiare" derulare sambata, in Timisoara. Barbatul a coborat unul din cele doua steaguri arborate in fata Palatului Administrativ, l-a stropit cu solutie de par si i-a dat foc. Imediat dupa ce a facut acest gest, Tatu a fotografiat steagul si... a chemat politia. "Ma numesc Adrian Tatu, sunt din Bucuresti si am incendiat un steag in fata cladirii Prefecturii din Timisoara. Va rog sa veniti sa ma luati", a sunat apelul. In cateva minute, timp in care incendiatorul s-a intretinut cu cativa ziaristi veniti intamplator la fata locului, au aparut doi politisti de la Sectia 1. Dupa ce l-au pus sa scoata tot ce avea in geanta, sa se convinga ca nu are explozibil, politistii l-au urcat in masina si l-au dus la sectie, pentru a-l amenda. Tatu si-a explicat gestul prin faptul ca Romania nu este membra a Uniunii Europene si ca arborarea acestui steag inseamna manipularea cetatenilor. "Conform Constitutiei, acest steag este arborat ilegal. Este manipulare, deoarece nu avem dreptul sa arboram acest drapel. Steagurile costa bani, cam un milion fiecare, si acesti bani puteau ajunge la saraci. Cand vom fi in UE o sa le fac eu cadou un steag", a afirmat Tatu. El nu este la primul incident de acest fel. "Am mai dat foc si la Bucuresti, la sectorul 5. Acolo s-a pornit o ancheta. Daca se ajunge la tribunal, o sa cer daune, un milion de dolari, pentru ca este manipulare in masa. E grav cand intr-o tara cetatenii ajung sa isi faca dreptate singuri". Venit sa vada ce s-a intamplat, Constantin Ostaficiuc, seful CJ Timis, s-a aratat indignat de cele intamplate. "Am auzit ca s-a incendiat steagul. Orice e ilegal se rezolva prin lege. Este un gest incalificabil, dar avem de-a face cu numeroase gesturi de acest fel", a afirmat Ostaficiuc. El l-a sunat pe seful Politiei Municipiului Timisoara si i-a cerut sa ia "masurile ce se impun". Conform declaratiilor comisarului Serban Pittner, purtatorul de cuvant al IPJ Timis, acesta s-a ales cu un dosar penal, pentru distrugere prin incendiere.

Sindicatele din invatamant, din nou la masa cu Guvernul
Reprezentantii celor patru federatii sindicale din invatamant - Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia "Spiru Haret" si Alma Mater - se intalnesc azi, din nou, cu reprezentantii Executivului, pentru a afla raspunsul acestuia la propunerile inaintate la sfarsitul saptamanii trecute de sindicalisti. La intalnirea de azi cu reprezentantii sindicatelor din invatamant vor participa, din partea Guvernului, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu, si ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. Sindicalistii au inaintat Executivului o lista cu pro-puneri, una dintre acestea referindu-se la o majorare a salariilor personalului din invatamant, in anul 2007, cu 30%, in doua transe - 10% de la 1 ianuarie 2007 si alte 20 de procente de la 1 septembrie, acelasi an. Celelalte doua propuneri priveau alocarea banilor pentru infrastructura de la 1 ia-nuarie 2007, si nu mai tarziu, precum si repartizarea a cel putin 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educatie. Cele patru federatii sindicale au intocmit o lista de propuneri intrucat, la intalnirea cu reprezentantii guvernului de la mijlocul saptamanii trecute, sindicalistii s-au declarat nemultumiti de oferta de majorare a salariilor cu 16% pentru anul 2007. (I. C.)

Cetateni romani returnati din Italia
Peste 130 de cetateni romani care locuiau ilegal si munceau la negru in Italia au fost returnati, noptile trecute, in tara. "Cele 134 de persoane, carora li se va respinge sau suspenda dreptul de a circula in strainatate, au fost aduse pe Aeroportul Henri Coanda, cu doua curse Charter apartinand autoritatilor italiene, joi si vineri noaptea, in baza Acordului de readmisie". Din grup faceau parte 53 de barbati, 73 de femei si opt minori, care provin din majoritatea judetelor tarii.
Numai 79 dintre cei returnati posedau pasapoarte, in timp ce ceilalti nu, desi toate cele 134 de persoane au iesit legal din tara, incepand din 2003.
Pe numele a opt persoane din grupul respectiv urmeaza sa se intocmeasca dosare penale pentru fals privind identitatea. In noua luni ale anului in curs, au fost returnate din Italia, in baza Acordului de readmisie, aproximativ 5.400 de cetateni romani, cu 35% mai putin fata de perioada similara a lui 2005.

Seful Politiei Rutiere din Vrancea, sanctionat disciplinar
Conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane
l-a sanctionat disciplinar pe seful Serviciului Politiei Rutiere din IPJ Vrancea, comisar sef Gheorghe Viorel, cu eliberarea din functia de conducere si trecerea intr-o functie inferioara, de executie, corespunzatoare gradului profesional detinut. Propunerea de sanctionare a fost formulata, la 5 octombrie, de Consiliul de Disciplina al IPJ Vrancea, care a analizat abaterile comise de ofiter, in sarcina acestuia fiind retinuta comportarea necorespunzatoare, ce aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului si prestigiului institutiei, precizeaza IGPR.
La data de 12 septembrie, in timp ce conducea un autoturism Audi A6, proprietatea altei persoane, pe raza loca-litatii Sindrilita din judetul Ilfov, politistul nu a respectat semnalizarea rutiera de limitare a vitezei la 40 km/h, fiind depistat si inregistrat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce rula cu viteza de 110 kilometri/h. Mai mult, nu a oprit la semnalul regulamentar al agentilor de politie, fiind necesara urmarirea si blocarea autoturismului in trafic.
Echipa manageriala a Politiei Nationale transmite atat opiniei publice, cat si propriului personal faptul ca nu va to-lera asemenea comportamente deviante, care afecteaza acti-vitatea institutiei si prejudiciaza imaginea acesteia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.