La Centrul Cultural Francez din Timisoara a avut loc ieri vernisajul expozitiei de tapiserie Ziua Pamantului, semnata de de Ana-Monica Hoble. Au prezentat profesorul Deliu Petroiu si pictorul Mihai Olteanu. Timisoreanca, originara din Oradea, artista
La Centrul Cultural Francez din Timisoara a avut loc ieri vernisajul expozitiei de tapiserie Ziua Pamantului, semnata de de Ana-Monica Hoble. Au prezentat profesorul Deliu Petroiu si pictorul Mihai Olteanu. Timisoreanca, originara din Oradea, artista isi lucreaza tapiseriile din fir acrilic si materiale ecologice (lana, canepa etc.). Expozitia de acum a fost realizata pentru a marca Ziua Internationala a Pamantului (22 aprilie). (M.G.)
Filantropica pe DVD si on-line
Editura Pro Video a lansat ieri un DVD cu filmul Filantropica al regizorului Nae Caranfil. Si tot ieri, editura on-line LiterNet a afisat pe pagina sa de Internet scenariul aceluiasi film. Filantropica, in care rolurile principale sunt interpretate de Mircea Diaconu, Gheorghe Dinica si Mara Nicolescu, a participat si a fost premiat la mai multe festivaluri internationale, precum cele de la Paris (premiul publicului), Wiesbaden (premiul special al juriului), Mons, Montreal (premiul publicului), Newport Beach (premiul pentru cel mai bun scenariu) si Chicago. Filmul s-a bucurat de succes si in tara, ocupand locul al doilea in topul premierelor romanesti de dupa 2000, in functie de numarul de spectatori, cu peste 113.000 de bilete vindute. (C.I.)
Concert la Ateneu
Ateneul Roman gazduieste astazi, cu incepere de la orele 19.00, un recital cameral al violonistului Sherban Lupu si al pianistei Ilinca Dumitrescu. In program: lucrari de George Enescu (pentru pian, vioara sau pentru ambele instrumente). Concertul este programat in cadrul Anului international "George Enescu". (M.G.)
Ziua nationala a Turciei
Cu ocazia Zilei suveranitatii nationale si a copilului, sarbatorita in Turcia pe 23 aprilie, precum si a celei de-a 85-a aniversari a proclamarii Marii Adunari Nationale a Republicii Turcia, Ambasada Republicii Turcia la Bucuresti organizeaza astazi, sambata 23 aprilie, la Palatul Copiilor din Bucuresti, un spectacol pentru copii. Vor participa elevi de la numeroase scoli din Capitala. In program: dansuri, cintece, poezii, momente folclorice, balet. Spectacolul incepe la orele 14.00. (C.I.)
Ziua bibliotecarului
Tot astazi se sarbatoreste Ziua bibliotecarului din Romania, ocazie cu care Ministerul Educatiei si Cercetarii, in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor, organizeaza in intreaga tara expozitii, conferinte si dezbateri pe temele profesiunii de bibliotecar. (M.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.