Totodata, evenimentele de acest gen au fost cu peste o treime mai numeroase decat in prima luna a anului trecut. Astfel, in luna ianuarie a acestui an a avut loc o crestere semnificativa a numarului de incendii fata de aceeasi perioada a anului trecu
Totodata, evenimentele de acest gen au fost cu peste o treime mai numeroase decat in prima luna a anului trecut. Astfel, in luna ianuarie a acestui an a avut loc o crestere semnificativa a numarului de incendii fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 37,8%. Daca in 2006 echipele de pompieri au participat la 1283 de incendii, in 2007 au avut de-a face cu 1769 de astfel de evenimente. Principalele cauze ale producerii incendiilor au fost arderea vegetatiei uscate de pe terenurile agricole, cosurile de fum si mijloacele de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, fumatul, jocul copiilor cu focul. Cele mai multe incendii au distrus partial sau in totalitate locuinte si gospodarii ale populatiei. De asemenea, cele mai multe victime ale flacarilor s-au inregistrat in data de 31 ianuarie. Atunci, trei persoane au murit si alte trei s-au intoxicat cu fum si gaze toxice in urma incendiilor produse in propriile locuinte. Victimele sunt, de regula, persoane in varsta. O femeie de 72 de ani, din Galati, a decedat in urma unui incendiu provocat de o tigara uitata aprinsa. Un alt caz este al unei femei din judetul Dambovita, in varsta de 84 de ani, care a murit din cauza unui incendiu produs de aprinderea materialelor combustibile tinute langa o soba supraincalzita. Conducerea ISU reaminteste cetatenilor sa respecte regulile si masurile de prevenire a incendiilor, sa aiba o atentie sporita in executarea diverselor activitati casnice, pentru a evita aceste incidente.
Oana ROTARU


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.