Dezvoltarile imobiliare londoneze vor intra pe o panta ascendenta, transmite Bloomberg. Investitorii sunt acum mai interesati de pastrarea proprietatilor pe care deja le detin in Londra decat de cumpararea altora. Conform unui studiu al Urban Land In
Dezvoltarile imobiliare londoneze vor intra pe o panta ascendenta, transmite Bloomberg. Investitorii sunt acum mai interesati de pastrarea proprietatilor pe care deja le detin in Londra decat de cumpararea altora. Conform unui studiu al Urban Land Institute si PricewaterhouseCoopers, acestia asteapta o ieftinire dupa perioada 2004-2006, cand nivelul preturilor a crescut foarte mult.
"Intelegerea fundamentala a pietei locale reprezinta cheia unor investitii de succes in 2007", a subliniat presedintele ULI Europe, Bill Kistler. Profitul total raportat de imobiliarul comercial, care a fost de cel putin 18% in fiecare din ultimii trei ani, este prevazut sa scada anul acesta. Spatiile de birouri centrale sunt asteptate sa fie cele mai bune investitii din imobiliar in urmatorii doi ani, pe fondul unei oferte precare.
Decizia investitorilor de a nu cumpara pe piata londoneza in 2007 va costa Londra o pierdere semnificativa de 105 mld. euro, fonduri redirectionate inspre Franta sau Germania, se arata in raport. Astfel, locul de cel mai atractiv oras al Europei pentru investitiile in real-estate, detinut de Londra, va fi luat de Paris.
Acelasi studiu subliniaza saltul München-ului de pe locul 13 pe 4, imediat dupa Stockholm, din punct de vedere al beneficiilor urmarite de investitori de pe urma cresterii cererii pentru spatiile office. Este pentru prima data din 2004 cand un oras nemtesc reuseste sa intre in top 10 al celor mai cautate orase de catre investitori.
In acest sens, Kistler a subliniat ca "Germania va fi cea mai fierbinte piata in 2007".
Pentru anul in curs sunt asteptate investitii in imobiliarul comercial european de peste 200 mld. euro, mai mult chiar decat fondurile destinate cumpararii de proprietati, se subliniaza intr-un studiu Jones Lang LaSalle Inc. Cresterea fata de 2005 va fi de 28 de procente, cand fondurile investite au fost de 156 mld. euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.