Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, ca Ovidiu Tender poate parasi tara, instanta respingand, printr-o hotarare definitiva, recursul procurorilor fata de decizia similara a instantei inferioare.
La 25 ianuarie, Tribunalul Bucuresti admitea
Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, ca Ovidiu Tender poate parasi tara, instanta respingand, printr-o hotarare definitiva, recursul procurorilor fata de decizia similara a instantei inferioare.
La 25 ianuarie, Tribunalul Bucuresti admitea cererea formulata cu o zi in urma de catre Ovidiu Tender de revocare a interdictiei de a parasi tara. In sprijinul ridicarii interdictiei, Tender a invocat motive legate de coordonarea afacerilor din strainatate, sustinand ca va fi prezent la fiecare termen al procesului si ca nu intentioneaza sa se sustraga de la judecata sau sa fuga din tara, in conditiile in care are doi copii minori, este bolnav si are si alte afaceri in Romania.
Ovidiu Tender a fost trimis in judecata, alaturi de Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan, fiind acuzat de savarsirea mai multor infractiuni economice.
Procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie 2006, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public.
Anchetatorii au stabilit ca gruparea de criminalitate constituita de acestia urmarea obtinerea de fonduri financiare frauduloase a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale. Infractiunile au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune de creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti, iar pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC Rafo SA Onesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.