Scania Romania, importatorul general al marcii suedeze, va investi, impreuna cu doi dealeri independenti, circa cinci milioane de euro pentru constructia a patru ateliere service, in Bucuresti, Constanta, Sibiu si Cluj, a declarat directorul pentru R
Scania Romania, importatorul general al marcii suedeze, va investi, impreuna cu doi dealeri independenti, circa cinci milioane de euro pentru constructia a patru ateliere service, in Bucuresti, Constanta, Sibiu si Cluj, a declarat directorul pentru Romania al Scania, George Lopanov. "Proiectele de la Sibiu si Constanta vor fi dezvoltate de doi dealeri locali, iar celelalte vor fi realizate de noi (n.r. - Scania Romania).
Investitia medie intr-un astfel de proiect ajunge la aproximativ 1,2 milioane euro", a spus Lopanov, citat de Mediafax. Unitatile vor fi finalizate pana in luna septembrie. Fiecare atelier, unde vor fi executate toate lucrarile necesare pentru intretinerea si reparatiile de autocamioane, autocare si autobuze Scania, va avea, intr-o prima etapa, 10 salariati.
Unitatea din Bucuresti va fi situata in zona Pantelimon, in apropierea autostrazii spre Constanta. Dealerul HLV Transilvania a inceput lucrarile la un atelier de service in localitatea Talmaciu, judetul Sibiu, iar Hub Dacia va realiza in Constanta o locatie similara.
Scania Romania intentioneaza sa-si extinda pana in 2009 reteaua la 15 dealeri, fata de patru in prezent. Reteaua Scania, marca prezenta din anul 1993 pe piata romaneasca, cuprinde in prezent patru dealeri in Bucuresti, Craiova, Brasov, Galati si sase unitati service in Bucuresti, Arad, Bacau, Craiova, Brasov si Galati.
Scania Romania dispune de patru puncte de vanzari in Bucuresti, Bacau, Cluj si Timisoara. Scania Romania estimeaza pentru acest an vanzari de circa 500 de camioane noi, in crestere cu 57% fata de nivelul consemnat anul trecut.
Compania a avut, anul trecut, o cota de piata de 7,3% pe segmentul de vehicule comerciale de peste 18 tone si a consemnat o cifra de afaceri de aproximativ 11 milioane de euro.
Scania Romania distribuie, pe langa autocamioane noi, care reprezinta circa 80% din vanzarile totale, autobuze si autocare noi si rulate, precum si camioane rulate.
Compania prognozeaza pentru acest an vanzari de 120-140 de camioane rulate. Reprezentantele Scania din Romania si Bulgaria au, de la inceputul anului, o coordonare unitara, fiind conduse de Tord Holmstrom.
Decizia de unificare a activitatii celor doua reprezentante a fost luata, potrivit reprezentantilor filialei din Romania, pentru cresterea calitatii serviciilor, facilitarea schimbului de experienta, impartirea sarcinilor si a costurilor, precum si pentru cumularea resurselor companiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.