Pana la 20 februarie, ora 16,00 agentii economici interesati pot depune ofertele pentru inchirierea ultimelor 25 de sectoare de plaje de pe litoralul romanesc, de la Navodari pana la cordonul dintre statiunile Venus si Saturn. Purtatorul de cuvant al
Pana la 20 februarie, ora 16,00 agentii economici interesati pot depune ofertele pentru inchirierea ultimelor 25 de sectoare de plaje de pe litoralul romanesc, de la Navodari pana la cordonul dintre statiunile Venus si Saturn. Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea Litoral, Catalin Anton, a declarat, citat de Mediafax, ca acestea ramasesera in administrarea DADL deoarece la licitatiile organizate anul trecut nu au existat agenti economici dornici sa le exploateze. Contra unei chirii platite Apelor Romane, operatorii de plaje au dreptul sa obtina venituri din activitati comerciale si din agrementul pentru turisti si au obligatia sa mentina curatenia plajelor. DADL supravegheaza ca operatorii sa isi respecte indatoririle, in caz contrar, contractul putand fi reziliat. La sfarsitul anului trecut, DADL a anuntat ca programul de plaja ar putea fi restrictionat, incepand cu sezoanele urmatoare, pentru a permite autoritatilor sa stranga seara gunoiul.
Potrivit autoritatilor, in sezonul estival, litoralul nu poate fi curatat corespunzator deoarece turistii fac plaja pana la ore tarzii. Castigatorii utimelor plaje libere ale litoralului vor fi hotarati pe: 21 februarie pentru sectoarele Navodari, Mamaia, Cordon Eforie Nord - Eforie Sud si Eforie Sud; 22 februarie pentru Olimp, Neptun, Jupiter si Cap Aurora; 23 februarie pentru Venus, Cordon Venus - Saturn. Pretul unui caiet de sarcini este de 50,99 RON. Dintre operatorii de anul trecut, unul a renuntat la contractul cu Apele Romane, considerand afacerea neprofitabila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.