Luna ianuarie a fost una tenebroasa pentru Ford Motor, unul dintre colosii americani ai lumii auto, alaturi de General Motors. Vanzarile Ford au consemnat, in luna recent incheiata, un declin de 19 procente pe piata americana de profil, permitandu-le

Luna ianuarie a fost una tenebroasa pentru Ford Motor, unul dintre colosii americani ai lumii auto, alaturi de General Motors. Vanzarile Ford au consemnat, in luna recent incheiata, un declin de 19 procente pe piata americana de profil, permitandu-le japonezilor de la Toyota sa se pozitioneze, din nou, pe pozitia secunda in topul producatorilor de autovehicule din Statele Unite ale Americii, scrie The Cincinnati Post.
Totodata, Ford a pierdut si locul al treilea in aceasta ierarhie, fiind devansat de DaimlerChrysler, care a consemnat o crestere a vanzarilor de 3,2%.
In continuare, se anunta o perioada destul de grea pentru Ford Motor, scrie publicatia citata, deoarece compania americana are in aplicare un plan de lunga durata, prin care spera sa revina din nou pe profit, care prevede reducerea vanzarilor catre agentiile de inchiriere de masini, dar si inchiderea unor puncte de lucru.
Analistii preconizeaza ca Toyota Motor va reusi sa isi adjudece pozitia a doua pentru tot anul 2007, inaintea Ford, dar compania americana, care a pierdut 12,7 miliarde de dolari in 2006, a precizat ca isi concentreaza activitatea pentru a obtine profit in America de Nord.
"Nu ne intereseaza ceea ce cred anumiti oameni despre clasamente legate de vanzari sau de o cursa a vanzarilor cu celelalte companii rivale", a declarat George Pipas, manager de analiza a vanzarilor Ford pe piata din Statele Unite.
"Avem de facut o treaba in America de Nord si ne concentram toata atentia asupra acestei zone", a precizat Pipas. In luna recent incheiata, vanzarile Ford catre companiile de inchiriere auto s-au depreciat cu 65%, comparativ cu perioada similara din 2006.

General Motors a pierdut 16,6% din vanzari

Ford nu a fost singurul producator de autovehicule care a avut o luna ianuarie nefasta, in ceea ce priveste vanzarile. Un alt constructor american, General Motors, a raportat, in cursul zilei de joi, o scadere a vanzarilor de 16,6 procente, aferenta primei luni din 2007, tot din cauza vanzarilor catre unitatile de inchiriere.
De cealalta parte, Toyota si-a continuat ascensiunea, reusind sa bata competitia din punct de vedere al vanzarilor, inregistrand o crestere de 9,5%. Alte companii care au urmat trendul pozitiv al Toyota sunt DaimlerChrysler AG, ale caror vanzari au crescut cu 3,2%, Nissan Motor, care a vandut cu 8,9% mai mult si Honda, cu o crestere de 2,5 procente.

Ford si-ar putea reveni, insa nu pentru multa vreme

Jesse Toprak, economist-sef al site-ului auto edmunds.com, a declarat ca Ford ar putea sa devanseze Toyota pentru cateva luni, dar nu pentru mult timp.
"Pana la vara, pozitia a doua va reveni permanent companiei Toyota", a preconizat Toprak.
In ultimele doua luni ale anului trecut, compania japoneza a depasit Ford la vanzari. Producatorul japonez a vandut 175.850 de vehicule in ianuarie, respectiv 100.256 de masini si 75.594 de camioane.
In total, vanzarile de masini ale GM au scazut in ianuarie cu 22,5 procente.
"Ianuarie nu a reprezentat o luna fasta din punct de vedere al vanzarilor", a declarat Paul Ballew, director in cadrul GM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.