Compania Ericsson a raportat, in trimestrul patru din 2006, castiguri de 12,2 miliarde coroane suedeze, sub asteptarile analistilor, ceea ce a scazut previziunile companiei pe 2007. Drept efect la rezultatele publicate, actiunile Ericsson au scazut l
Compania Ericsson a raportat, in trimestrul patru din 2006, castiguri de 12,2 miliarde coroane suedeze, sub asteptarile analistilor, ceea ce a scazut previziunile companiei pe 2007. Drept efect la rezultatele publicate, actiunile Ericsson au scazut la cel mai jos nivel din ultimele opt luni, relateaza NewsIn.
Directorul general al Ericsson, Carl-Hendric Svanberg, a spus ca firma castiga cote de piata, insa a redus prognoza de castig pe 2007, deoarece rivalul principal al companiei Ericsson a avut castiguri sub asteptarile analistilor din piata. "Castigam cote de piata chiar mai repede decat ne-am imaginat. Observam si ca jucatorii mai slabi pierd cota de piata mai repede decat ne-am gandit", a spus directorul general Ericsson.
Directorul general Ericsson este optimist, in ciuda scaderii actiunilor. Svanberg a spus ca Ericsson detine o cota de piata de 40% pentru furnizarea de echipamente pentru retelele de telefonie mobila, fiind inca grupul dominant din domeniu. Compania Ericsson a spus ca poate profita de faptul ca rivalii ei se ocupa de fuziuni complicate, cum ar fi Nokia-Siemens si formarea grupului Alcatel-Lucent, potrivit NewsIn. Grupul Alcatel-Lucent a avertizat, saptamana trecuta, ca fuziunea ar putea afecta vanzarile si profiturile sale pe trimestrul patru. Castigul Ericsson inainte de impozitare pe trimestrul al patrulea 2006 a crescut la 12,2 miliarde coroane (1,8 miliarde dolari), fata de cuantumul de 10,1 miliarde coroane castigate in aceeasi perioada din 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.