Intrarea Cristian Popisteanu, strada care ocoleste Sala Omnia si care se afla exact langa Ministerul Administratiei si Internelor, a ajuns in stapanirea aurolacilor. Dupa caz, strada are rol de toaleta publica, adapost de noapte (judecand dupa ver
Intrarea Cristian Popisteanu, strada care ocoleste Sala Omnia si care se afla exact langa Ministerul Administratiei si Internelor, a ajuns in stapanirea aurolacilor. Dupa caz, strada are rol de toaleta publica, adapost de noapte (judecand dupa veritabilele focuri de tabara la care se incalzesc, fie noapte, fie zi, oamenii strazii), loc de baut si de prizat aurolac.
Hartiile, cutiile de carton, conservele, resturile de haine si de paturi putrezite intretin mirosul insuportabil in locul cu pricina, care se afla la cativa metri de garajul subteran al MAI. Miros care insa nu ajunge la narile celor ce asigura paza institutiei. Locatarii imobilului de vizavi de Sala Omnia nu-si amintesc cand a trecut ultima patrula prin zona, ce revine in competenta Sectiei 1 Politie.
Cu toate ca aurolacii au ocupat strada care se afla in imediata apropiere a Ministerului de Interne, Politia Capitalei n-are habar de acest lucru. Purtatorul de cuvant al institutiei, Christian Ciocan, ne-a intrebat despre ce vorbim, deoarece nu stia ce se intampla langa sediul MAI. "Soseste o echipa la fata locului, oamenii strazii sunt identificati, daca sunt minori sunt trimisi la centre de plasament, daca sunt majori sunt trimisi la domiciliu. In functie de caz se analizeaza, se sesizeaza si se iau masurile care se impun", spune Ciocan. Problema oamenilor strazii nu e de azi de ieri. Faptul ca de doi ani zeci de aurolaci, uneori agresivi, salasluiesc in centrul Capitalei, langa sediul MAI, fara sa fie deranjati de oamenii legii, nu mai are nevoie insa de nici un comentariu.
Au revenit
Un echipaj al Sectiei 1 Politie a ajuns ieri in zona, dupa sesizarea ZIUA. "Locatarii" strazii din spatele MAI au fost mai iuti de picior si, simtind pericolul, au disparut. A ramas doar focul pe care il facusera cu cateva ore in urma. Asa se face ca echipajul condus de agentul sef Pavaloiu a cules doar doi aurolaci. Acestia sunt agresivi, ameninta si injura. Sunt bagati insa in masina si dusi la sectie. La nici o ora de la plecarea echipajului, alti patru aurolaci facusera focul si serveau masa. Langa un obiectiv "de importanta deosebita pentru activitatea statului", dupa cum ne-au comunicat oficialii MAI. Din nou, acelasi echipaj a sosit la fata locului si i-a luat la sectie. Cu toate acestea, peste doar o ora, cei patru aurolaci retinuti puteau fi vazuti in spatele MAI. Semn ca Politia isi face treaba.
Soferii, mai ghinionisti decat oamenii strazii
Pana in momentul de fata, MAI si Politia Capitalei s-au dovedit a fi incapabile sa rezolve problema aurolacilor de la Sala Omnia. Ministerul lui Blaga a "rezolvat" insa rapid problema circulatiei rutiere din jurul institutiei. Practic, locul s-a transformat pentru soferi, altii decat cei ai MAI, intr-un adevarat calvar. Perimetrul din fata ministerului a fost imprejmuit cu garduri. Astfel, a rezultat o imensa parcare pentru angajatii MAI, "luata" din terenul Pietei Revolutiei. Parcare care insa mai mereu e ocupata doar pe jumatate. In schimb, aceeasi parcare aproape ca a blocat circulatia in zona.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.