Actiunile europene au ajuns vineri la un nou varf al ultimilor sase ani, dupa ce rezultatele pentru ianuarie au aratat ca economia americana a creat mai putine locuri de munca fata de estimari, intarind speculatiile ca ratele dobanzilor din SUA nu vo
Actiunile europene au ajuns vineri la un nou varf al ultimilor sase ani, dupa ce rezultatele pentru ianuarie au aratat ca economia americana a creat mai putine locuri de munca fata de estimari, intarind speculatiile ca ratele dobanzilor din SUA nu vor fi inca modificate, transmite NewsIn.
Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 s-a apreciat, pana la jumatatea sedintei de vineri, pana la 1537,6 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani. Cresterea indicelui era de 0,5 la suta.
Cotatia pentru contractele futures americane a crescut dupa ce economia SUA a adaugat 111.000 de noi locuri de munca, in loc de 149.000, cat se stimase anterior.
Indicele german DAX s-a apreciat, de asemenea, cu 0,5 la suta, CAC 40, din Franta, a crescut cu 0,4 la suta, in timp ce indicele britanic FTSE s-a apreciat cu 0,7 la suta.
Cele mai mari castiguri au fost obtinute de retaileri, dintre care actiunile Sainsbury's au crescut cu 15 la suta, dupa ce o companie a anuntat ca se afla in faza initiala de proiectare a unei oferte pentru grupul britanic de supermagazine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.