Meciul amical dintre reprezentativele Italiei si Romaniei, care trebuia sa se dispute in 7 februarie la Siena, a fost anulat din cauza incidentelor care au avut loc vineri seara la partida dintre Catania si Palermo. Ca urmare a gravelor incident

Meciul amical dintre reprezentativele Italiei si Romaniei, care trebuia sa se dispute in 7 februarie la Siena, a fost anulat din cauza incidentelor care au avut loc vineri seara la partida dintre Catania si Palermo.

Ca urmare a gravelor incidente de la meciul Catania - Palermo, incheiat vineri seara cu scorul de 1-2, dupa ce repriza a doua a fost intrerupta pentru 30 de minute, din cauza fumigenelor aruncate pe teren si a interventiei cu gaze lacrimogene a fortelor de ordine, meciurile din toate ligile campionatului Italiei din week-end, precum si cele ale echipelor nationale de seniori si de tineret care erau programate saptamana viitoare, au fost suspendate pe termen nedeterminat. Miercuri, campioana mondiala ar fi trebuit sa dispute un meci amical cu echipa nationala a Romaniei, la Siena, iar selectionata de tineret a Italiei urma sa intalneasca marti Belgia.

VIOLENTE. 15 persoane au fost arestate si 71 ranite in ""razboiul din Sicilia"", cum a fost numit meciul Catania - Palermo de catre presa din Peninsula. Un politist de 38 de ani a fost ucis. Potrivit medicilor de la sectia Reanimare a spitalului Garibaldi, unde a fost transportat, inspectorul Filippo Raciti a decedat in urma unui stop cardio-respirator, dupa ce o petarda aruncata in masina in care se afla a explodat, provocandu-i rani grave la figura. La spital, medicii au incercat sa-l reanimeze pe politist, insa dupa o ora manevrele de resuscitare au incetat si s-a constatat decesul.

SOLUTIE. Federatia Romana de Fotbal incercat sa invite Italia la Bucuresti, ceea ce a fost imposibil, dar pana la urma a reusit perfectarea unui amical cu nationala Moldovei, care tocmai fusese refuzata de Steaua. Meciul cu moldovenii se va disputa miercuri, 7 februarie, pe stadionul ""National"" din complexul Lia Manoliu, cu incepere de la ora 17:00, iar biletele vor costa intre 5 si 10 lei. ""Nu vom cere daune Italiei, am convenit sa jucam cu alta ocazie, anul asta sau anul viitor. Anularea partidei nu perturba foarte mult programul de pregatire pentru meciul cu Olanda. Ii inteleg pe italieni, ca au mari probleme interne cu suporterii. Am incercat sa propun Serbiei sa jucam, dar am fost refuzat; de asemenea, am contactat federatia din Muntenegru, care a fost afiliata recent la UEFA, dar nu au constituit inca o echipa"", a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu (foto), care a mai adaugat ca la meciul cu Moldova a vrut sa lase intrarea libera, dar, pentru a avea un control asupra spectatorilor,
s-au stabilit preturi modice.

REUTERS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.