Ca jucator se remarca pe teren prin claritatea paselor si suturile nimicitoare la poarta. Cateva dintre golurile sale au intrat in istoria fotbalului. Este considerat in unanimitate cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor. Iubit de fani, a

Ca jucator se remarca pe teren prin claritatea paselor si suturile nimicitoare la poarta. Cateva dintre golurile sale au intrat in istoria fotbalului. Este considerat in unanimitate cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor. Iubit de fani, a fost supranumit ""Maradona din Carpati"". Acum este antrenor si om de afaceri. Gheorghe Hagi implineste astazi 42 de ani.

""Gloria nu o sa ti-o ia nimeni niciodata""

""In fiecare an, cand e ziua ta de nastere esti fericit. Este o zi speciala in viata. Pentru mine, toate zilele de nastere au fost speciale. Anul acesta voi pleca din tara impreuna cu sotia mea pentru a sarbatori. Daca tot sunt in vacanta, sunt linistit si profit de acest moment pentru a pleca cu sotia.

Anul care se incheie in viata mea a fost unul linistit. Am profitat foarte mult de timpul pe care l-am avut liber, mai mult ca in anii precedenti. Am stat mai mult aproape de familie si de lucrul personal. Sunt foarte multumit daca sunt sanatos si am liniste. Dupa aproape 35 de ani de munca, am avut un an linistit si ma simt foarte bine.

La o cariera bogata si foarte lunga ca perioada de timp, este greu sa ma gandesc la realizarea care mi-a adus cele mai mari satisfactii. La 42 de ani ma simt implinit din toate punctele de vedere, atat professional, cat si social. Am dat foarte mult si am primit foarte mult. Sunt unul dintre oamenii norocosi.

Fotbalul a fost si va ramane pe primul plan pentru mine. Dar acum il privesc de undeva de afara, pentru a-l vedea si din aceasta perspectiva. Cred ca e bine sa stai cateodata si pe langa meserie. Daca as avea posibilitatea sa o iau de la capat, nu as schimba nimic in viata mea. Nu am nici un regret. Pentru mine, nu exista nimic fara fotbal. Cred ca m-am nascut pentru fotbal. A fost iubirea si pasiunea mea, pentru care am dat totul. Daca as mai putea sa joc, intotdeauna as alege ca si coechipieri pe cei din generatia mea, cu care am jucat si care au fost «generatia de aur». Si mi-ar placea sa joc impotriva Braziliei.

Titlul de «Fotbalistul roman al secolului» a insemnat pentru mine o bucurie imensa si o implinire profesionala enorma sa vad ca tot ceea ce am facut am facut bine si lumea ma apreciaza. Cand vezi ca aceasta filozofie pe care am avut-o de mic de a fi mereu numarul 1 se implineste inseamna ca am facut ceva si va ramane ceva in urma mea. Gloria nu o sa ti-o ia nimeni niciodata. Esecurile sunt bune, pentru ca intaresc. Sunt o proba de caracter, care te fac sa devii si mai ambitios. Prin esec devii mai bun. Visul meu din adolescenta este acelasi cu cel de astazi: sa incerc sa fiu cel mai bun. Cu spiritul asta am trait si cu spiritul asta voi merge in continuare.

Cel mai mult imi doresc liniste, ca sa ma reincarc pentru viitor, cand va trebui sa reincep sa muncesc.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.