""S-o mai schimba ceva, nene Iancule?"" Nenea Iancu a venit in redactia Jurnalului National joi, 1 februarie. Cum de ce? Cum cu ce? Cua€¦ biletul! Hahaha!
Hai, repede-repede! Luati un loc in picioare! Pe aici, pe unde
""S-o mai schimba ceva, nene Iancule?"" Nenea Iancu a venit in redactia Jurnalului National joi, 1 februarie. Cum de ce? Cum cu ce? Cua€¦ biletul! Hahaha!
Hai, repede-repede! Luati un loc in picioare! Pe aici, pe unde puteti. In holul transformat in piata. In holul transformat in scena. Pentru spectacolul ""S-o mai schimba ceva, Nene Iancule!""
Shuuuuua€¦ Intra actorii.
Aplauze va rugam!
""BAIATUL CU ZIARELE: Ia gazeta! Ia gazeta! Moftul in fata opiniei publice. Natiunea romana si ce face ea! Oribila stagnatiune. Un incident de senzatie. (Il vede pe Caragiale.) Nene Iancule! Chiar matale esti?
CARAGIALE: Chiar eu, piciule! Dar fara rantas!
BAIATUL: Nene Iancule! Sa ne traiesti la multi ani! Tii!
CARAGIALE: Iarasi? O luam da€™a capo?
BAIATUL: Sa traiesti, ca bine ne-ai mai zugravit. Se potriveste si astazi.
CARAGIALE: Ia stati, mai copii, in ce an suntem noi?
BAIATUL: 2007
CARAGIALE: (fluiera) Zau! Atata vreme! Se joaca toate mastile! Si care mai e politica zilei?
BAIATUL: Pai cum scriati si dumneavoastra.
EL: Intrunirile politice si pupat Piata Independentei. Lacrimile nationale.
BAIATUL: Discursurile politice. Nene Iancule, ca bine ne-ai mai zugravit.
CARAGIALE: Pai nu-i asa, monser! Eu, in timpul meu. Voi, in timpul vostru. Anul 2007. Pai cred ca s-au schimbat lucrurile, nu-i asa?
DAMA: Oare?
BAIATUL: Ce sa se schimbe, nene? (a€¦)
CARAGIALE: Deci politicaa€¦ Istoria se repetaa€¦ (a€¦) DISTRIBUTIE. Rodica Mandache - Coana Frosa, Eusebiu Stefanescu - Caragiale si studentii Meda Victor - Doamna Voalata, Alex Bogdan - Actorul, Silvia Pop - Reportera, Raluca Vermesan - Actrita, Dan Cernat - Baiatul cu ziarele, Andrei Dobrin - Chelnerul Monolog Zoe. ""In numarul de maine al foii noastre vom reproduce o interesanta scrisoare sentimentala a unui inalt personaj din localitate catre o dama de mare influenta. Originalul va sta de maine la dispozitia curiosilor in biroul nostru de redactie. Atat pentru astazi. A bon entendeur, salut! Ce mai e de facut? Trebuie sa alegem pe Catavencu. Nu mai incape vorba, nu mai e vreme de stat la ganduri. Cu un misel ca el, cand ne tine la mana asa de bine, lupta ar fi o copilarie, o nebunie. Fanica trebuie sa se-nvoiasca... trebuie. Ei si-apoi? Mai la urma, Catavencu poate fi tot asa de bun deputat ca oricine altul. Dar unde e Fanica? Unde poate sa fie? Fanica. Te asteptam. Ce-ai facut? Ai arestat pe Catavencu. Te-ai gandit bine la ce-ai facut? Cum ti-a venit sa faci una ca asta? Pentru ce-ai facut-o? Fanica, gandeste-te! Nu! In zadar, Fanica! Catavencu poate muri astazi, maine gazeta lui tot o sa publice scrisoarea noastra! Dumnezeule! Cum or sa-si smulga toti gazeta, cum or sa ma sfasie, cum or sa raza. O saptamana, o luna, un an de zile n-o sa se mai vorbeasca decat de aventura asta... In oraselul asta, unde barbatii si femeile si copiii n-au alta petrecere decat barfirea, fie chiar fara motiv... dar inca avand motiv... si ce motiv, Fanica! Ce vuiet! Ce scandal! Ce cronica infernala! Si eu, Fanica, in timpul asta ce sa fac? Sa mor? Sa mor daca voiesti. Pentru ca dupa asta nu o sa mai pot trai. Inca o data iti spui - din doua una: ori tu ma iubesti si eu traiesc, si-atunci lupta e peste putinta cu Catavencu - trebuie sa-mi cedezi. Ori nu, si-atuncea mor si, daca ma lasi sa mor, dupa ce-oi muri poate sa se intample orice... Sunt hotarata. Da, sunt hotarata, dar nu voi sa mor pana nu voi fi luptat cu toate imprejurarile. Si am sa lupt. Si cu tine am sa lupt din toate puterile, om ingrat si fara inima. Da, sunt hotarata si trebuie sa biruiesc tot si pe tine. Si de aceea am facut ce am crezut ca trebuie sa fac. Daca tu nu vrei sa sprijini pe Catavencu, daca tu nu vrei sa-l alegi ca sa ma scapi - atunci eu, care voi sa scap, il sprijin eu, il aleg eu..."" - Coana Frosa - Rodica Mandache
DAMA: Politica asta. (a€¦)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.