Coridoare, blocuri alimentare si spalatorii pline de mizerie, personal medical care nu respecta conditiile minime de igiena. Este ceea ce a adunat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in timpul controalelor neanuntate la Spitalul Colentina si la IO

Coridoare, blocuri alimentare si spalatorii pline de mizerie, personal medical care nu respecta conditiile minime de igiena. Este ceea ce a adunat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in timpul controalelor neanuntate la Spitalul Colentina si la IOMC Polizu din Bucuresti, insotit de o echipa a Inspectiei Sanitare de Stat.

Pentru a nu exista dubii cu privire la alegerea unui spital sau altuia, ministrul a tras la sorti primele doua institutii medicale. Amenzile au totalizat 23.800 RON, sumele urmand a fi platite chiar din buzunarul celor responsabili, de la managerul de unitate si pana la asistenta-sefa sau farmacista. Managerul si angajatii Spitalului Colentina au primit patru amenzi in valoare totala de 10.000 RON, iar la Polizu s-au dat sase amenzi care insumeaza 13.800 RON. Amenzi a primit si personalul medical care fie nu a avut echipament adecvat de protectie in momentul controlului, fie nu respecta reguli elementare de igiena: maini curate, interdictia de a purta bijuterii sau de a-si vopsi unghiile.

CURATENIE. ""La Colentina am constatat multa mizerie. Firma care se ocupa de curatenia spitalului nu-si face datoria, ceea ce inseamna ca managerul spitalului nu o controleaza serios"", a semnalat ministrul Nicolaescu. La Polizu, curatenia se efectueaza cu personalul propriu al spitalului, insa ministrul a semnalat nereguli igienico-sanitare in farmacia si in blocul alimentar al maternitatii.

""Managerii primesc foarte multi bani. Trebuie sa munceasca pentru ei. Le-am recomandat sa stea mai putin in birou si mai mult in spital, sa vada care sunt problemele din unitatea sanitara pe care o conduc"", a declarat ministrul Nicolaescu.

Controalele vor continua in toate spitalele din Romania cu ajutorul Inspectiei Sanitare de Stat si al autoritatilor judetene de sanatate publica, a avertizat ministrul. (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.