Prima luna din 2007 a adus schimbari interesante in topul celor mai activi intermediari din piata sibiana a derivatelor.
Surpriza a venit chiar la varful clasamentului, unde Vanguard, cel mai activ SSIF in 2006, a fost detronat de SSIF Broker
Prima luna din 2007 a adus schimbari interesante in topul celor mai activi intermediari din piata sibiana a derivatelor.
Surpriza a venit chiar la varful clasamentului, unde Vanguard, cel mai activ SSIF in 2006, a fost detronat de SSIF Broker Cluj cu 130.418 contracte realizate. Vanguard a coborat pe locul secund cu 111.557 contracte, in timp ce Carpatica Invest a urcat pe pozitia a treia cu 75.420 contracte. Pe locul patru s-a clasat o alta societate din Cluj, anume Interdealer Capital SA, cu 53.170 contracte, in timp ce pe cinci s-a situat Eeastern Securities, cu 50.574 contracte.
De remarcat este faptul ca in primele cinci clasate se afla trei intermediari din provincie si doi din Bucuresti.
Dintre intermediarii care anul trecut se plasau pe locuri fruntase se poate observa reculul BT Securities, care dupa ce in 2006 se clasa constant pe podium a ajuns pe locul noua in clasament cu 38.532 contracte.
Printre remarcatele lunii se mai numara Estinvest cu 48.919 contracte, SSIF Trend SA cu 48.589 contracte, dar si IFB Invest, GM Invest sau Orizont Vest.
In luna ianuarie, pe piata la termen au fost prezenti 43 intermediari, din care 42 au realizat efectiv tranzactii.
Se remarca, de asemenea, doua SSIF nou intrate pe Bursa derivatelor, anume SSIF IEBA Trust SA, care a incheiat pe locul 37 in clasament, si Alpha Finance SA.
In luna ianuarie, numarul de contracte futures si options incheiate in luna ianuarie in piata la termen de la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu a avut o crestere de 86% fata de perioada similara a anului trecut si a ajuns la aproape 500.000 de unitati, echivalentul a 1,6 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.