Prima sedinta a lunii februarie a readus cresteri pe titlurile societatilor de investitii financiare, care nu au mai facut nota discordanta cu restul companiilor listate la Bursa. In a doua parte a sedintei, ordinele de cumparare pe titlurile financ

Prima sedinta a lunii februarie a readus cresteri pe titlurile societatilor de investitii financiare, care nu au mai facut nota discordanta cu restul companiilor listate la Bursa. In a doua parte a sedintei, ordinele de cumparare pe titlurile financiare le-au devansat ca marime pe cele de vanzare, astfel ca actiunile s-au apreciat constant pana la inchiderea sedintei. Valoarea tranzactionata ieri la BVB a fost una consistenta, de 60,17 milioane lei. Prima sedinta a lunii a adus si doua tranzactii cu obligatiunile Bancii Mondiale, in valoare totala de 15,5 milioane lei, ajutand la cresterea rulajelor din piata.

BET si BET-C continua sa atinga maxime istorice

In sedinta de ieri, indicii bursieri BET si BET-C au atins, pentru a patra sedinta consecutiv, noi maxime istorice.
BET-C a crescut cu 0,58% de la 5.457,02 puncte, pana la 5.488,412. Comparativ cu ultima sedinta a anului trecut, indicele BET-C are un randament de aproape 9,2%.
Indicele BET, care reflecta evolutia celor mai lichide zece titluri, a inregistrat o crestere de 0,34%, ajungand la 8.784,52 puncte. Fata de inceputul anului, indicele are un avans asemanator cu cel de pe indicele BET-C, de 9,1%. Cea mai buna evolutie din aceasta sedinta a fost inregistrata de BET-FI, care s-a apreciat cu 1,06% si a ajuns la 64.534,93 puncte. Desi tot pe fondul unor valori de tranzactionare mai mici decat de obicei, actiunile SIF Moldova au revenit ieri in topul celor mai tranzactionate titluri. Valoarea schimburilor realizate cu actiunile societatii financiare a ajuns la 6,75 milioane lei, in timp ce cotatia societatii a inregistrat o crestere de 1,23%. Pretul unei actiuni a ajuns la 3,28 lei pe unitate.
Cea mai buna crestere au avut-o actiunile SIF Oltenia, cotatia societatii inregistrand o crestere de 1,41%, pana la 3,54 lei/actiune. Valoarea schimburilor a ajuns in sedinta de ieri la aproape cinci milioane lei. Valoarea tranzactiilor incheiate cu actiunile SIF a fost de 16,51 milioane lei si a reprezentat peste 27,43% din rulajul total al pietei.

BRD isi continua ascensiunea

Actiunile BRD si-au continuat ascensiunea si in sedinta de joi, de aceasta data cu o apreciere mai moderata de pret, de 0,47%, pe un volum tranzactionat consistent, de aproximativ 3,4 milioane de lei. Pretul de inchidere a fost stabilit la 21,6 lei. Titlurile Bancii Transilvania s-au apreciat usor pana la pretul de 1,08 lei, cu 0,93% mai mult. Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta s-au scumpit cu 0,93% fata de cotatia din sedinta de miercuri, pana la 0,108 lei. Valoarea tranzactiilor cu titlurile companiei a fost de doar 0,45 milioane de lei. Titlurile Rompetrol au fost suspendate de la tranzactionare la ora 12.28 in asteptarea comunicatului prin care compania anunta ca AVAS a finalizat monitorizarea postprivatizare. Cotatia Petrom s-a depreciat cu 0,83%, pana la 0,60 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.