Directorul SIE va fi audiat saptamana viitoare in Parlament, pentru a da explicatii in cazul celor doi romani arestati in Irak. Decizia a fost luata ieri, dupa ce atat PNL cat si PSD au cerut acest lucru. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, B
Directorul SIE va fi audiat saptamana viitoare in Parlament, pentru a da explicatii in cazul celor doi romani arestati in Irak. Decizia a fost luata ieri, dupa ce atat PNL cat si PSD au cerut acest lucru. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, parlamentarii vor analiza daca SIE si-a facut sau nu datoria in acest caz. "Trebuie sa vedem daca Serviciul de Informatii Externe si-a facut sau nu si-a facut datoria in aceasta situatie, daca a informat si pe cine a informat. Din declaratiile pe care Traian Basescu le-a facut astazi (joi - n.r.) intelegem ca a primit informatii din partea Ministerului Afacerilor Externe, dar continua sa nu existe niciun fel de mentiune referitoare la implicarea Serviciului de Informatii Externe in acest caz", a spus Olteanu. El a aratat ca este o situatie extrem de grava, pentru ca este vorba despre o situatie de spionaj impotriva celui mai mare aliat al Romaniei, dupa cum afirma chiar presedintele. In opinia sa, aceasta situatie creata in Irak ar putea pune in pericol relatiile pe care Romania le are cu SUA. Intrebat daca este cazul sa fie chemat in fata Parlamentului si ministrul de Externe, liberalul Razvan Ungureanu, presedintele Camerei a spus ca, din declaratiile lui Traian Basescu, reiese ca acesta l-a informat pe presedintele Romaniei referitor la aceasta chestiune si, in consecinta, situatia este "lamurita" in cazul sau. Conservatorii au mers chiar mai departe si au cerut direct demisia sefului SIE Claudiu Saftoiu. Potrivit purtatorului de cuvant al formatiunii, Bogdan Ciuca, PC solicita sefului statului sa aiba o atitudine extrem de radicala in aceasta situatie. "In cazul in care cei doi romani nu au spionat, se ridica intrebarea de ce institutiile statului nu au fost interesate de faptul ca sunt romani", a mai aratat Ciuca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.