Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a declarat ca nu va mai aviza niciun ordin emis de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor daca pentru elaborarea actului normativ nu exista consultari prealabile cu cei interesa
Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a declarat ca nu va mai aviza niciun ordin emis de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor daca pentru elaborarea actului normativ nu exista consultari prealabile cu cei interesati si masurile nu sunt promovate.
"Am comunicat presedintelui ANSVSA ca nu voi mai aviza niciun act normativ emis de institutie daca elaborarea acestuia nu se bazeaza pe consultari cu cei interesati si daca nu exista campanie de informare pana la intrarea in vigoare a normelor respective", a declarat ministrul Agriculturii Dan Motreanu. Ministrul Agriculturii a precizat ca a solicitat si Agentiei Nationale de Consultanta Agricola (ANCA) sa se implice mai mult in informarea fermierilor.
De asemenea, Motreanu a mentionat ca va evalua activitatea Agentiei Nationale de Consultanta Agricola, in cursul lunii martie. Potrivit datelor furnizate de MAPDR, pentru NewsIn, pentru informarea fermierilor, ANCA a beneficiat de un buget de aproximativ un milion de lei, in 2006. Promovarea insuficienta a unor acte normative cu impact social a fost motivul pentru care ministrul Agriculturii i-a solicitat presedintelui ANSVSA Marian
Avram sa emita o derogare de sase luni, timp in care sa nu existe restrictii pentru taranii care vand produse primare (lapte, branza, oua, carne de pasare sau miere).
Ordinul emis de ANSVSA prevedea ca micii producatori nu mai au voie sa vanda produse primare decat pe raza localitatii de origine. Initial, masura trebuia sa intre in vigoare din 18 ianuarie 2006 dar, la interventia lui Motreanu, s-a dat o derogare pentru sase luni, timp in care taranii mai au voie sa vanda fara restrictii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.