Grupul A&D Pharma, cel mai mare jucator din industria farmaceutica locala, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri consolidata de 329 milioane euro, in crestere cu 33% fata de anul 2005, potrivit datelor preliminare furnizate de companie.
"A
Grupul A&D Pharma, cel mai mare jucator din industria farmaceutica locala, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri consolidata de 329 milioane euro, in crestere cu 33% fata de anul 2005, potrivit datelor preliminare furnizate de companie.
"Aceste rezultate preliminare demonstreaza impulsul puternic din activitatile noastre, cresterea cotei de piata in cadrul pietei in crestere rapida din Romania a produselor si serviciilor medicale si farmaceutice, dar si efectele pozitive ale structurii noastre integrate. Am continuat sa ne consolidam pozitia de lider in domeniul distributiei si retail-ului integrate a produselor farmaceutice, iar cifra de afaceri a crescut cu o rata anuala compusa de peste 50% din 2003. Trendul general favorabil al pietei se va mentine in 2007, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si cu reforma sectorului de sanatate", a declarat Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.
Grupul A&D Pharma Romania include distribuitorul de medicamente Mediplus si farmaciile Sensiblu.
Potrivit lui Dragos Dinu, oferta publica initiala incheiata recent, precum si investitiile in cresterea capacitatii si modernizarii facilitatilor de procesare si logistice vor determina continuarea cresterii companiei peste nivelul pietei.
"Mai mult, intentionam sa valorificam cunoasterea si experienta de piata pentru a ne extinde in teritorii noi, cu scopul de a deveni lider in furnizarea de servicii medicale in regiune", a mai afirmat Dinu.
Conform datelor furnizate de companie, divizia de distributie Mediplus Exim asteapta, pentru 2006, o crestere anuala a cifrei de afaceri neconsolidata de 36%, la 286 milioane de euro, in timp ce cifra de afaceri neconsolidata a Sensiblu va atinge o crestere anuala de 43%, la 90 milioane de euro.
Cifrele de afaceri neconsolidate ale celor doua divizii includ vanzarile in cadrul companiei de la Mediplus catre Sensiblu.
Potrivit Cegedim, cota de piata a Mediplus in segmentul vanzarilor de produse farmaceutice catre farmaciile din Romania a continuat sa creasca in cursul anului 2006 atingand 23,5% in luna decembrie in comparatie cu 18,2% in aceeasi perioada a anului 2005. Totodata, cota de piata a Mediplus in segmentul distributiei de produse farmaceutice, incluzand si vanzarile catre spitale, a crescut de la 16,2% in decembrie 2005 la 18,9% in decembrie 2006.
Mediplus opereaza un sistem logistic la nivel national, format din 12 depozite in 12 orase si distribuie un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse catre 3.500 de farmacii din Romania. Lantul de farmacii Sensiblu, care este cel mai mare de acest tip din Romania, si-a consolidat de asemenea pozitia in piata pe parcursul anului prin adaugarea unui numar de 31 de unitati achizitionate sau nou deschise. Reteaua cuprinde in acest moment un numar de 206 unitati in 51 de localitati din Romania.
La sfarsitul lunii octombrie 2006, A&D Pharma s-a listat la Bursa din Londra printr-o oferta publica initiala in cadrul careia a vandut 30% din actiuni, pentru 120 de milioane de euro, valoarea de piata fiind de circa 400 de milioane de euro.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.