Pentru prima data, liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a recunoscut ca, in afara de PD, liberalii au ""un evantai intreg de solutii"" pentru eventuale colaborari politice. Catalogand ""libertinajul"" PD, care vrea sa mearga singur in alegeril
Pentru prima data, liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a recunoscut ca, in afara de PD, liberalii au ""un evantai intreg de solutii"" pentru eventuale colaborari politice. Catalogand ""libertinajul"" PD, care vrea sa mearga singur in alegerile europene, drept o intentie de a baga divort in Alianta D.A., liberalii au bravat si ei, anuntand ca isi pot gasi oricand un alt partener. ""Din punctul meu de vedere, PD-ul a luat decizia de a rupe Alianta si de a o ingropa definitiv. Am observat ca PD vrea sa faca o politica pragmatica, ca sa nu spun o politica cinica. Vreau sa declar raspicat ca, daca PD a ales aceasta solutie, PNL-ului nu-i ramane decat o singura varianta: sa trecem si noi la o politica pragmatica, ceea ce inseamna ca nu exista singura solutie colaborarea cu PD. Avem un evantai intreg de solutii, si mult mai multe decat isi inchipuie unii"", a declarat ieri presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, dupa intalnirea conducerii partidului cu parlamentarii sai. Desi ""intregul evantai"" de solutii ar fi insemnat de fapt PSD, ipoteza vehiculata in ultima perioada, Tariceanu a dat inapoi atunci cand a fost intrebat de ziaristi daca la asta s-a referit si a sustinut ca ""liberalii nu vor face alte aliante"". Tariceanu si-a reluat potopul de reprosuri la adresa presedintelui Basescu si a justificat decizia PNL de a sustine modificarea Legii referendumului prin faptul ca institutia prezidentiala trebuie scoasa din ""imobilism"". Cat priveste pactul de neagresiune cu PD pentru perioada campaniei electorale, Tariceanu l-a catalogat drept o dovada de ""fariseism"". ""Am incredere si in Blaga, si in Videanu, dar problema este ca nu ei sunt cei care iau deciziile in PD. Deciziile in PD le ia tot presedintele informal al partidului, care este Traian Basescu"", a mai spus el. ALEGERI AMANATE? Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a anuntat aseara ca a propus, in ultimele doua sedinte ale conducerii PNL, amanarea alegerilor pentru PE. Olteanu isi motiveaza ideea prin faptul ca o campanie electorala pentru acest scrutin se va suprapune cu demersul PSD de suspendare a presedintelui Basescu si cu depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu si nu va mai avea cine sa se ocupe si de organizarea alegerilor. Surse liberale spun ca propunerea a fost facuta acum doua saptamani, dar a ramas nediscutata in cadrul Biroului.
Intamplator sau nu, aceasta ipoteza a fost lansata marti de fostul premier Adrian Nastase, in emisiunea ""Stirea Zilei"". CINE RUPE ADA?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.