Gheorghe Rosca este bucatar de sase ani, dar a inteles foarte bine care este rostul traditiilor culinare intr-un local. Vrea sa le pastreze pentru ca noi romanii ne identificam cu mancarea noastra. Cum va schimba integrarea europeana modul in care

Gheorghe Rosca este bucatar de sase ani, dar a inteles foarte bine care este rostul traditiilor culinare intr-un local. Vrea sa le pastreze pentru ca noi romanii ne identificam cu mancarea noastra.

Cum va schimba integrarea europeana modul in care sunt preparate bucatele traditionale? Eu sper sa nu se schimbe in nici un fel, pentru ca traditia trebuie pastrata. La restaurante inca se mananca sanatos, pentru ca este vorba de mancare romaneasca, gatita ca la mama acasa, cu ingrediente naturale. De la supermarket cumparam numai E-uri la pachet.
Noile norme de producere a alcoolului vor modifica in vreun fel modul de a bea al romanilor? In nici un caz. Noi in restaurant oricum nu avem tuica, insa acasa oamenii tot vor mai ""ciupi"" cate un paharel, pentru ca asa cum spun si medicii este chiar indicat pentru sanatate. Trebuie sa mai bem si vin curat, fara nici un adaos.

Daca se va interzice fumatul in restaurante, romanii vor mai veni la restaurant? Noi avem acum separeuri pentru fumatori si nefumatori. Numai ca de cele mai multe ori locurile pentru nefumatori sunt goale. Nu cred ca se va interzice fumatul in totalitate.

Platou cald


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.