Sportiva secolului XX, omagiata in cadrul unei gale fastuoase. Nadia Comaneci a primit luni seara, din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, premiul de cea mai buna sportiva a secolului, in cadrul unei gale festive la care au participat nume m
Sportiva secolului XX, omagiata in cadrul unei gale fastuoase. Nadia Comaneci a primit luni seara, din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, premiul de cea mai buna sportiva a secolului, in cadrul unei gale festive la care au participat nume mari ale sportului romanesc
Distinctia i-a fost oferita marii campioane la doar doua zile dupa ce cititorii cotidianului El Mundo Deportivo au desemnat-o drept sportiva secolului XX. ""Vom fi mereu recunoscatori pentru ca ai purtat culorile Romaniei"", i-a spus Octavian Morariu, presedintele COSR, dupa ce i-a inmanat trofeul.
OMAGII. Presedintele FRG, Adrian Stoica, si predecesorul acestuia, Nicolae Vieru, fostele sportive Elisabeta Lipa si Violeta Beclea, fostele gimnaste Andreea Raducan, Simona Amanar si Maria Olaru, presedintele FRF, Mircea Sandu, dar si fostul adversar al acestuia, Mircea Pascu, Ioan Dobrescu, Mihai Covaliu si multi altii au tinut sa fie prezenti la sarbatoarea Nadiei. ""Cand vorbesti despre Nadia, este greu sa mai gasesti superlative. Putem sa o consideram cea mai buna sportiva din Univers si sa nu ne limitam la cele sapte minuni ale lumii. Nadia trebuie sa vina cat mai des in Romania, deoarece sportul are nevoie de ea pentru a reinnoi spiritul competitiv. Sunt mandru ca sportiva secolului este romanca si, personal, ca este gimnasta"", a gratulat-o presedintele ANS, Octavian Belu, pe sarbatorita serii.
IRONII. In stilu-i caracteristic, Ilie Nastase a destins atmosfera, fostul tenisman apreciind ca ""Nadia este Coca-Cola Romaniei"". Duelul ironiilor dintre Nastase si Ion Tiriac nu a lipsit, spre deliciul asistentei. ""Draga domnisoara Nadia"", si-a inceput discursul Tiriac, fiind prompt taxat de Nastase, care i-a reamintit prietenului sau ca ""domnisoara"" este casatorita.
IMPREUNA. Insotita de mama sa, Stefania Comaneci, si de logodnicul acesteia, dar si de fratele ei, Adrian, Nadia a marturisit ca mereu are emotii cand participa la astfel de intalniri, mai ales acasa. A ascultat laudele tuturor, a multumit si a zambit tot timpul. ""Doar asa mai stau si eu cu ea cand vine acasa de la o intalnire la alta. Nu ne ajunge deloc timpul sa vorbim cat am vrea. Dar sunt mandra ca, oriunde merge, Nadia arata ca nu uita de unde a plecat. Asa am invatat-o tot timpul"", a spus mama ""Zeitei de la Montreal"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.