Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o solicitare scrisa presedintelui Romaniei, Traian Basescu, prin care ii cere desecretizarea si prezentarea celor trei convorbiri telefonice avute de seful statului pe tema ALRO cu fostul ministru al E
Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o solicitare scrisa presedintelui Romaniei, Traian Basescu, prin care ii cere desecretizarea si prezentarea celor trei convorbiri telefonice avute de seful statului pe tema ALRO cu fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. ""Domnule Presedinte,
Constatam cu ingrijorare ca problema implicarii institutiei prezidentiale in scandalul de trafic de influenta ia amploare. Avand in vedere suspiciunile aparute si pentru ca opinia publica sa cunoasca adevarul, va solicitam dumneavoastra si institutiilor abilitate ale statului sa desecretizati si sa prezentati cele trei convorbiri telefonice avute pe tema ALRO, in perioada septembrie 2005-aprilie 2006, din postura de presedinte, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres. Cererea noastra de astazi este facuta cu buna-credinta si are la baza declaratiile permanente facute de dumneavoastra in timpul mandatului pentru promovarea transparentei si corectitudinii oamenilor politici in derularea actului public de conducere.
Consideram ca dumneavoastra ar trebui sa fiti primul interesat de eliminarea unor acuzatii grave la adresa institutiei prezidentiale.
Cu sinceritate, Dan Voiculescu"" REACTIE. ""La Palatul Cotroceni nu se fac inregistrari ale convorbirilor telefonice, prin urmare nu detinem convorbirile. Daca domnul Seres detine aceste convorbiri, sa le faca publice"", a declarat consilierul prezidential Saftoiu. Ea nu a putut preciza numarul sau continutul convorbirilor telefonice pe care Basescu le-ar fi avut cu Seres. ""Domnul Seres ar trebui sa faca aceste precizari"", a spus Saftoiu. ""PRESEDINTIA UITA FONDUL PROBLEMEI""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.