Comportamentul decent in relatiile cu personalul inchisorii si cu detinutii, participarea la cenaclul literar, la cercurile de pictura, decoruri si artizantat si la cursurile pentru viata de familie si educatie juridica sunt motivele retinute de jude

Comportamentul decent in relatiile cu personalul inchisorii si cu detinutii, participarea la cenaclul literar, la cercurile de pictura, decoruri si artizantat si la cursurile pentru viata de familie si educatie juridica sunt motivele retinute de judecator pentru eliberarea conditionata a lui Miron Cozma.

Pe langa aceste ""dovezi temeinice de indreptare"", in sentinta se arata si faptul ca fostul lider al minerilor a executat un numar de zile suficient din pedeapsa si ca nu a muncit, deoarece condamnatii pentru infractiuni contra sigurantei statului nu pot fi selectionati pentru astfel de activitati.

PROBA RESPINSA. Magistratul a respins ca proba raportul Ministerului Justitiei cu privire la modul in care Cozma a fost avantajat de conducerile penitenciarelor in care a fost detinut. ""Tot comportamentul neconform al detinutului a fost favorizat si incurajat de modul in care mai multi functionari publici cu atributii in impunerea unui anumit regim de detentie si-au exercitat sau nu atributiile de serviciu. De altfel, in urma acestui control administrativ s-a procedat la sanctionarea conducerilor unor locuri de detentie, iar nu la sanctionarea disciplinara a detinutului"", se arata in motivare.

Pentru a iesi efectiv din inchisoare, Miron Cozma va trebui sa primeasca o solutie favorabila si in recursul ce se va judeca la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.