PC sustine ca Guvernul ar avea un proiect care prevede reducerea salariilor functionarilor publici. Am intrat in posesia unui proiect de lege al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici care prevede reducerea cu procente intre 32% si 55% a salariu

PC sustine ca Guvernul ar avea un proiect care prevede reducerea salariilor functionarilor publici. Am intrat in posesia unui proiect de lege al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici care prevede reducerea cu procente intre 32% si 55% a salariului de baza al functionarilor publici, a declarat, ieri, secretarul general adjunct al PC Codrin Stefanescu. El a precizat ca acest proiect de lege este secret si nimeni nu recunoaste oficial ca exista, dar el este insotit de un memorandum in care unii ministri, cum ar fi ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, se autosesizeaza asupra faptului ca multi dintre functionarii publici vor avea de suferit si ca incurajeaza coruptia.
Potrivit lui Stefanescu, ministrul Integrarii ar fi explicat, in memorandum, ca functionarii publici care gestioneaza fondurile europene vor fi incurajati la fapte de coruptie din cauza "salariului mizerabil" pe care l-ar primi odata cu adoptarea acestui proiect de lege.
Codrin Stefanescu a aratat ca, potrivit proiectului de lege, salariile de baza pentru functiile publice de conducere vor fi reduse cu 46,2%, pentru functii publice de executie clasa 1 - cu 55,2%, pentru functii de executie clasa 2 - cu 51,3%, iar pentru functii de executie clasa 3 - cu 32,2%.

Guvernul spune ca acuzatiile sunt false

"Guvernul nu reduce salariile functionarilor publici, si chiar a decis, in ultima sa sedinta, majorarea acestora, dar si a salariilor altor categorii de personal bugetar", se precizeaza intr-un comunicat dat ieri publicitatii.
Potrivit biroului de presa de la Palatul Victoria, in sedinta din 24 ianuarie, Executivul a aprobat majorarile salariale de care vor beneficia functionarii publici in anul 2007, dupa cum urmeaza: o crestere cu 5% incepand cu luna ianuarie, o crestere cu 2%din luna aprilie si cu 11% din luna octombrie. Astfel ca, la nivelul anului 2007, majorarea de care va beneficia aceasta categorie de personal va fi de 18,88%.
Potrivit aceleiasi surse, Guvernul a aprobat si majorarile salariale pentru personalul auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si alparchetelor de pe langa acestea, precum si din cadrul altor unitati din sistemul justitiei.
"Acestia vor beneficia de o majorare totala a salariilor de 19,95 % in anul 2007, care va fi acordata in trei etape: o majorare de 5% incepand cu luna ianuarie, de 2% din luna aprilie si de 12% din luna octombrie", se mai precizeaza in comunicatul de presa. De astfel de majorari vor beneficia si alte categorii de personal bugetar precum cadrele didactice si personalul auxiliar din invatamant, precum si pentru personalul din domeniul sanatatii, mai informeaza sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.