Toate targurile de animale din judetul Dambovita r""man inchise, pentru ca nu indeplinesc conditiile de functionare. Cele opt targuri de animale din judet sunt inchise inca de anul trecut, din cauza pestei porcine si a conditiilor improprii in care f
Toate targurile de animale din judetul Dambovita r""man inchise, pentru ca nu indeplinesc conditiile de functionare. Cele opt targuri de animale din judet sunt inchise inca de anul trecut, din cauza pestei porcine si a conditiilor improprii in care functioneaza. Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (DSVSA) Dambovita, Sandu Tolea, a declarat joi, la sedinta Colegiului Prefectural, ca, desi nu mai sunt cazuri de pesta, targurile raman inchise. La nivel de judet s-au inregistrat anul trecut 14 focare si peste 100 de porci au fost sacrificati. In 2005, numarul porcilor eutanasiati din cauza pestei a fost de patru ori mai mare.
Conducerea DSVSA Dambovita sustine ca vina pentru raspandirea pestei porcine o poarta in special comerciantii de porci care nu au tinut cont de nici un fel de norme sanitar-veterinare. Seful DSVSA Dambovita, Sandu Tolea, a mai spus ca in decembrie au fost vaccinati impotriva pestei circa 120.000 de porci. Pesta porcina este o boala infectioasa virotica, extrem de contagioasa si cu un nivel foarte ridicat de mortalitate in randul porcilor, insa nu este transmisibila la om. De asemenea, si pietele agroalimentare din Valea Jiului risca sa fie inchise in cel mult sase luni din cauza conditiilor impuse producatorilor odata cu intrarea in Uniunea Europeana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.