Autoritatea National Sanitar-Veterinara (ANSVSA) vrea sa-i puna pe producatorii de alimente de origine animala sa plateasca controlul asigurat institutiei. Potrivit proiectului de ordin al ANSVSA, fiecare fabrica trebuie sa incheie un contract cu
Autoritatea National Sanitar-Veterinara (ANSVSA) vrea sa-i puna pe producatorii de alimente de origine animala sa plateasca controlul asigurat institutiei.

Potrivit proiectului de ordin al ANSVSA, fiecare fabrica trebuie sa incheie un contract cu directiile sanitar-veterinare judetene si sa plateasca un tarif lunar pentru ca e controlata. Plus ca trebuie sa-i asigure veterinarului un vestiar, birou si echipament de lucru si personal ajutator. Cine nu respecta aceste prevederi isi pierde dreptul de functionare. ""Varianta propusa de noi este ca fiecare firma sa angajeze un medic veterinar pe care sa-l plateasca, dar sa nu mai existe alte tarife catre ANSVSA"", a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta. Tariful este de un euro/tona, pentru cei care prelucreaza mai putin de 30 de tone de lapte si de 0,5 euro/tona, peste aceasta limita, un euro pentru fiecare tona de carne receptionata, iar pentru abatoare, tarifele variaza de la 0,005 euro, in cazul unui iepure, pana la cinci euro pentru o vaca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.