Potrivit proiectului de ordin al ANSVSA, fiecare fabrica trebuie sa incheie un contract cu directiile sanitar-veterinare judetene si sa plateasca un tarif lunar pentru ca e controlata. Plus ca trebuie sa-i asigure veterinarului un vestiar, birou si echipament de lucru si personal ajutator. Cine nu respecta aceste prevederi isi pierde dreptul de functionare. ""Varianta propusa de noi este ca fiecare firma sa angajeze un medic veterinar pe care sa-l plateasca, dar sa nu mai existe alte tarife catre ANSVSA"", a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta. Tariful este de un euro/tona, pentru cei care prelucreaza mai putin de 30 de tone de lapte si de 0,5 euro/tona, peste aceasta limita, un euro pentru fiecare tona de carne receptionata, iar pentru abatoare, tarifele variaza de la 0,005 euro, in cazul unui iepure, pana la cinci euro pentru o vaca.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Early Game Ventures Fund II - 60 de milioane de euro pentru startup-uri
Sursa: start-up.ro
-
TEILOR lansează DAAR: bijuterii cu diamante create în laborator
Sursa: green.start-up.ro
-
Puterea rugăciunii aduce vindecarea inimii, a sufletului și a trupului
Sursa: garbo.ro
-
OTP România anunță profit de 2 milioane de lei în T1 2024
Sursa: futurebanking.ro
-
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit, după 3 ani de relație!
Sursa: kudika.ro
-
Laura Olaru, românca cu gențile bomboană, își deschide primul magazin din țară
Sursa: retail.ro
-
Prima țară din lume care ar putea introduce votul prin telefon: când ar urma...
Sursa: wall-street.ro