Gogosile sunt un desert gustos in drum spre serviciu sau oricand suntem pe strada si ne este foame. Numai ca, de cele mai multe ori, compozitia lor nu face decat sa creasca nivelul colesterolului, iar uleiul in care sunt prajite este foarte periculos

Gogosile sunt un desert gustos in drum spre serviciu sau oricand suntem pe strada si ne este foame. Numai ca, de cele mai multe ori, compozitia lor nu face decat sa creasca nivelul colesterolului, iar uleiul in care sunt prajite este foarte periculos pentru organism.

Din aceaste considerente, in Seattle, SUA, se doreste interzicerea gogoseriilor, anunta Associated Press. Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca la fabricarea lor sunt folositi foarte multi aditivi alimentari si foarte multe grasimi hidrogenate sau partial hidrogenate care cauzeaza tot felul de probleme cardiacilor, hepaticilor si altor categorii de bolnavi.

SCAPARE. Pentru ca americanii sunt mari iubitori de gogosi, mai exista o scapare. Producatorii de gogosi care folosesc doar ingrediente naturale vor putea vinde in continuare. Aceasta norma va intra in vigoare imediat ce se vor pune la punct toate detaliile. Legea vine ca o completare a interzicerii folosirii accizilor grasi trans generati de grasimile hidrogenate sau partial hidrogenate, de tipul margarinei, de catre Food and Drug Administration (FDA). De aceea, foarte multe unitati de alimentatie publica au trebuit sa fie inchise sau sa schimbe retetarul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.