Autoritatile romane cauta solutii pentru ca importul de masini poluante sa fie limitat, chiar daca taxa de prima inmatriculare va fi modificata. ""Avem discutii la nivelul Comisiei Europene, se gandeste la o taxa ecologica, poate era bine sa-i spunem
Autoritatile romane cauta solutii pentru ca importul de masini poluante sa fie limitat, chiar daca taxa de prima inmatriculare va fi modificata. ""Avem discutii la nivelul Comisiei Europene, se gandeste la o taxa ecologica, poate era bine sa-i spunem asa de la inceput"", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul de Finante.
El a mai precizat ca si acum taxa are un caracter ecologic, pentru ca nu au fost urmarite scopuri bugetare sau de alta natura. ""Comisia Europeana nu a contestat dreptul Romaniei de a institui aceasta taxa, singura observatie a forului european fiind legata de modul de calcul, din cauza caruia cota taxei pentru masinile vechi ajunge sa depaseasca valoarea reziduala a autoturismului"", a mai spus Vladescu.
Finantele au transmis o scrisoare CE in care propune mai multe variante de modificare a nivelului taxei pentru autoturismele mai vechi, nedotate cu euro 4 sau 3. La sfarsitul lunii, Vladescu va avea o intrevedere cu Laszlo Kovacs, in cadrul careia urmeaza sa se puna de acord asupra variantei agreate .


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.