Stare grava, dar stationara. Saritorul ceh Jan Mazoch ramane in coma dupa teribilul accident suferit sambata, in timpul unui concurs desfasurat in Polonia. Medicii spun ca Mazoch ar putea fi adus la un spital din Praga in cateva zile. Accidentul a a
Stare grava, dar stationara. Saritorul ceh Jan Mazoch ramane in coma dupa teribilul accident suferit sambata, in timpul unui concurs desfasurat in Polonia. Medicii spun ca Mazoch ar putea fi adus la un spital din Praga in cateva zile.
Accidentul a avut loc sambata, in timpul celei de-a doua manse a concursului de Cupa Mondiala de la Zakopane. Dezechilibrat de o puternica rafala de vant, sportivul de numai 21 de ani a cazut si s-a lovit puternic cu capul de partie, intrand intr-o coma profunda. Imediat, organizatorii au hotarat oprirea competitiei, iar Mazoch a fost transportat de urgenta la un spital din Cracovia, cu leziuni la craniu si la creier.
EXPLICATII. La internare, medicii au fost pesimisti, declarand ca viata sportivului atarna de un fir de ata. Intre timp, starea lui s-a stabilizat. ""El se afla in coma indusa artificial, iar toate functiile sale vitale sunt mentinute prin mijloace farmacologice. Dupa a doua tomografie s-a constatat ca edemul cerebral nu a avansat si chiar s-a micsorat putin. Nu este exclus ca medicii sa incerce sa il scoata din coma pe Mazoch luni"", declara duminica Anna Niedzwiedzka, purtatorul de cuvant al spitalului universitar din Cracovia.
Totusi, saritorul se afla in coma si ieri. ""Starea lui e grava, dar stationara. Medicii nu pot sa il examineze neurologic atata timp cat ramane in coma"", a explicat Niedzwiedzka.
TRANSFER. Impresarul lui Mazoch, Jan Baier, a solicitat ca sportivul sa fie mutat la un spital din Praga, dar a primit un raspuns negativ. ""Doctorii de aici au decis ca transferul nu ar putea avea loc decat peste patru-cinci zile. Este mai bine pentru el sa ramana la Cracovia, pentru moment. Oricum, medicii polonezi si cei cehi se consulta in aceasta situatie"", a declarat impresarul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.