80%-85% din parcurile auto ale serviciilor de salvare din intreaga tara sunt formate din ambulante Dacia si cea mai mare parte a solicitarilor este rezolvata cu aceste masini, arata memoriul inaintat ieri de conducerile tuturor serviciilor de ambulan

80%-85% din parcurile auto ale serviciilor de salvare din intreaga tara sunt formate din ambulante Dacia si cea mai mare parte a solicitarilor este rezolvata cu aceste masini, arata memoriul inaintat ieri de conducerile tuturor serviciilor de ambulanta din Romania catre Ministerul Sanatatii (MS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Protestul personalului de la salvare vine ca urmare a Ordinului de ministru nr. 1092, care ar trebui sa intre in vigoare de la 1 februarie si interzice tuturor serviciilor de ambulanta sa utilizeze masinile vechi din dotare folosite pana acum la rezolvarea urgentelor de gradele 2 si 3.

GREVA. Potrivit directorului Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB), dr. Ovidiu Cismaru, MS este responsabil pentru asigurarea asistentei medicale, inclusiv a celei de urgenta. Prin urmare, tot MS este cel care ar trebui sa achizitioneze masini cu aparatura de inalta performanta.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor ""Ambulanta"", Tudor Damian, a declarat ca asteapta modificarea Ordinului 1092 pana saptamana viitoare. In caz contrar, serviciile de ambulanta vor recurge la greva generala. (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.