Finantari printr-un nou fond de investitii. Firmele mici si mijlocii vor beneficia de fonduri europene in valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor, numai pe programul Jeremie. Valoarea fondurilor alocate va creste in functie de n

Finantari printr-un nou fond de investitii. Firmele mici si mijlocii vor beneficia de fonduri europene in valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor, numai pe programul Jeremie. Valoarea fondurilor alocate va creste in functie de numarul de solicitari eligibile.
Ministerul Finantelor Publice si Fondul European de Investitii vor infiinta un fond de investitii destinat intreprinderilor mici si mijlocii, alimentat din fonduri structurale, in urma unui memorandum de intelegere semnat ieri de cele doua institutii.
""Fondul in valoare de 100 de milioane de euro va deveni operational, cel mai probabil, in luna mai si nu are o perioada limitata de functionare. Sumele care vor alimenta Fondul vor proveni de la Comisia Europeana si vor fi considerate ca absorbtie de fonduri europene"", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul de Finante. El a mai precizat ca Fondul va aduce in Romania produsele financiare dedicate IMM-urilor si va functiona ca un fond de investitii cu mai multe componente: pentru participarea la capitalul social, inclusiv pentru capitalul de risc, pentru microcreditare si scheme de garantare. Banii acordati nu sunt granturi, ci imprumuturi la care se percep dobanzi, insa nivelul acestora nu a fost inca stabilit si nici managementul nu a fost, inca, desemnat.
INTARZIERI. Intreprinderile romanesti nu pot accesa inca fondurile structurale de la Uniunea Europeana pana cand programele operationale nu sunt avizate de Bruxelles. ""Sunt depuse o parte din programele operationale si acum suntem in faza in care fiecare minister isi discuta programul cu Comisia Europeana"", a declarat Valdescu. El a mai precizat ca procedura este lenta si probabil nu se va incheia inainte de iunie sau iulie. Romania va beneficia de fonduri structurale de circa 28-30 miliarde de euro, in perioada 2007-2013, dar depinde de noi cat vom putea absorbi din acesti bani. Din acesti bani, Intreprinderile Mici si Mijlocii pot accesa fonduri europene in valoare de 800 de milioane de euro, bani gestionati de Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (ANIMM).

Destinatie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.