Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii va avea anul acesta un buget de 80 de miliarde de lei vechi. Suma repartizata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor este cu 50 de miliarde de lei vechi mai mica fata de suma solicitata de ARBD

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii va avea anul acesta un buget de 80 de miliarde de lei vechi. Suma repartizata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor este cu 50 de miliarde de lei vechi mai mica fata de suma solicitata de ARBDD.

Banii vor fi folositi pentru obiective precum reconstructia ecologica a unor zone din Rezervatie, modernizarea si reabilitarea cantoanelor silvice sau pentru dotarea Administratiei Rezervatiei cu diverse echipamente necesare. De asemenea, o parte din bani va fi utilizata pentru crearea unor centre de informare si educatie ecologica in localitatile Sulina, Sfantu Gheorghe si Istria. Desi Administratia Rezervatiei si-a redus simtitor atributiile, institutia pierzand controlul asupra majoritatii resurselor pe care le administra, ARBDD a cerut completarea organigramei cu 50 de angajati. Potrivit guvernatorului Paul Cononov, oamenii vor fi angajati in majoritatea departamentelor din cadrul Administratiei Rezervatiei, de la agenti ecologi la soferi.

Vor fi scoase la concurs si posturi in cadrul serviciilor de patrimoniu sau in cel de reglementari. La ora actuala, in cadrul Administratiei lu-creaza 133 de persoane, iar, potrivit guvernatorului Cononov, completarea schemei de functii vine sa raspunda solicitarii Ministrului Mediului, Sulfina Barbu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.