Statul roman discuta cu OMV pentru a se asigura ca Petrom nu va incapea pe mana rusilor, a declarat presedintele Basescu intr-un interviu acordat publicatiei austriece Profil. Chestionat despre precendetele sale declaratii in legatura cu action
Statul roman discuta cu OMV pentru a se asigura ca Petrom nu va incapea pe mana rusilor, a declarat presedintele Basescu intr-un interviu acordat publicatiei austriece Profil.


Chestionat despre precendetele sale declaratii in legatura cu actionariatul OMV, Basescu a declarat: ""Eu am intrebat cui apartin cele 51 procente ale actiunilor OMV care se pot tranzactiona pe piata libera? Cui apartine OMV? Si cine poate cumpara actiuni ale OMV, avand in vedere ca statul austriac detine doar 35 de procente? Ne aflam in discutii cu OMV pentru a ne asigura ca OMV-Petrom ramane parte integranta a strategiei energetice a Romaniei"". Intrebat explicit ce are de obiectat in privinta investitorilor rusi (intrucat declaratiile sale se refereau la posibilitatea ca Gazprom sa cumpere actiuni OMV), seful statului a aratat: ""Nu dorim sa fim controlati. In acest sens avem experienta din era sovietica. Nu avem nimic insa nimic de obiectat impotriva unui parteneriat"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.