Corpul atletei a fost repatriat aseara. Medicii bulgari care au facut autopsia sportivei Maria Cioncan, decedata in urma unui accident rutier in Bulgaria, spun ca moartea atletei a fost declansata de un traumatism cranio-cerebral provocat de un lapto

Corpul atletei a fost repatriat aseara. Medicii bulgari care au facut autopsia sportivei Maria Cioncan, decedata in urma unui accident rutier in Bulgaria, spun ca moartea atletei a fost declansata de un traumatism cranio-cerebral provocat de un laptop aflat pe bancheta din spate a masinii.
Ancheta in cazul mortii fulgeratoare a Mariei Cioncan este in derulare. Responsabilul Politiei bulgare care cerceteaza accidentul a declarat ca modul in care acesta s-a produs este destul de ciudat. El a explicat ca nu au existat urme de franare si, mai mult, se pare ca sportiva ar fi accelerat in loc sa incerce sa opreasca masina.
Pana acum, politistii au emis doua ipoteze pe care le considera mai apropiate de adevar: prima este aceea ca masina ar fi avut o defectiune tehnica, iar cea de a doua ca sportivei i-ar fi cazut ceva la picioare si ar fi incercat sa ia acel obiect, acest moment distragandu-i atentia. La toate acestea se adauga lipsa de experienta a Mariei, care avea permis din 2004, dar care nu mergea foarte des cu masina si in nici un caz nu facea drumuri atat de lungi. Medicii spun ca Maria ar mai fi trait insa daca un laptop care se afla pe bancheta din spate nu ar fi lovit-o in cap, provocandu-i un traumatism cerebral sever.
ASTEPTARE. Presedintele FR Atletism, Ilie Floroiu, a asteptat in Bulgaria ore in sir incheierea formalitatilor de aducere in tara a corpului neinsufletit al medaliatei cu bronz la 1.500 de metri de la Atena. In ciuda interventiilor diplomatice ""bulgarii au fost groaznici, deoarece au prelungit nejustificat procedurile"", a spus Floroiu. Desi au ajuns aseara, tarziu, in tara, la sediul Federatiei a avut loc o ceremonie in memoria Mariei Cioncan, dupa care cortegiu si-a continuat drumul spre locul natal, comuna Maieru, din Bistrita-Nasaud. La cererea familiei, sportiva va fi inmormantata in curtea bisericii din localitate.

Bulgarii aveau doar un stetoscop


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.